Ксения Собчак Близката до либералната опозиция кандидатка за президент на

...
Ксения Собчак Близката до либералната опозиция кандидатка за президент на
Коментари Харесай

Ксения Собчак създава своя политическа партия


Ксения Собчак

Близката до демократичната съпротива кандидатка за президент на Русия Ксения Собчак разгласи, че основава своя политическа партия, съобщи Франс прес. До изборите, които се чака да бъдат извоювани от президента Владимир Путин, остават два дни.

" Искаме да създадем нова партия! Искате ли смяна? ", попита тя млади руснаци, събрали се в зала в северната част на Москва. Партията, учредена от нея и някогашния опозиционен народен представител Дмитрий Гудков, ще се споделя " Партия на измененията ", добави Собчак.

36-годишната телевизионна журналистка е близка до демократичната съпротива и някогашна звезда от реалити шоута. В края на октомври тя изненада мнозина, обявявайки кандидатурата си под лозунга " Против всички ". Проучванията на публичното мнение й дават поддръжката на 2 на 100 от имащите желание да гласоподават, само че тя се надява да получи четвърто или пето място на президентските избори в неделя.

" Харесвам Ксения. Писнало ни е от старци ", декларира 21-годишният Данил Хлишчов, присъстващ на предизборната среща. " Тя е смела, не се опасява от никого и е срещу всички ", добави той.

" Тя е единствената кандидатка, която се пробва да промени нещо. За останалите претенденти изборите са игра, фарс, те даже не се пробват да завоюват ", споделя от своя страна Александър Байдуков, 18-годишен студент.

По време на предизборната си акция Ксения Собчак беше упреквана нееднократно, че служи на ползите на Кремъл, разделяйки към този момент отслабената съпротива, на чийто главен водач Алексей Навални беше неразрешено да взе участие в избори до 2024 година, тъй като е осъждан. Собчак обаче се отличи, отправяйки твърди рецензии против съветския президент Путин в медиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР