Крупният и емблематичен бизнесмен Миню Стайков е бил отровен докато

...
Крупният и емблематичен бизнесмен Миню Стайков е бил отровен докато
Коментари Харесай

Бизнесменът Миню Стайков е бил отровен докато се намира в ареста

Крупният и емблематичен предприемач Миню Стайков е бил токсичен до момента в който е бил в ареста. Това се потвърждава от медицински проучвания, осъществени в клиника в София. Тази сензационна вест бе разкрита в днешно правосъдно съвещание. То е водено против Стайков за непозволено усвоени евросредства.

Всички юристи на подсъдимите желаеха отказ на правосъдния състав и съдията докладчик Велислава Ангелова, защото, както споделиха бранителите, съдийката е съчетала функционалностите си с тези на прокуратурата.

Пред съда Стайков описа, че малко преди да напусне ареста при започване на февруари, той се почувствал зле. Отдал тежкото си положение на други съществени диагнози като инсулт и рак на простата. Напуснал е ареста в инвалидна количка и няколко дни по-късно се е подложил на медицински обзор. Изследванията изрично посочили диагноза отровен хепатит.

Лекарите са обяснили, че той е бил токсичен с незнайно вещество, като процесът е бил муден. Необходимо било да се създадат и други проучвания, с цел да се види от какво естество е въпросното вещество, с цел да се знае по какъв начин да му се противодейства. Съдът обаче отклонил настояването за проучвания и един месец по-късно дал позволение. През това време обаче положението на Стайков не се е подобрило, а индикаторите сочели, че той е пред чернодробна кома.

Оказва се, че плануваните едвам за на следващия ден проучвания ще дадат ясна визия за отровата в организма на Стайков. Това бе и една от аргументите поради които защитничката му Анна Павлова изиска правосъдният състав да се отзове от делото.

Други юристи акцентираха, че доста постоянно в тази постройка се показва непосредственост на съда и прокуратурата, което единствено по себе си е патология и слага под въпрос както обективността, по този начин и безпристрастността на българския съд.

“Ако желаете да запазите положителното си име и достолепие, би трябвало да се отведете ”, разяснява един от юристите.

Той означи, че извънредно неприятно усещане е направило по какъв начин от самото начало до момента в който се е говорело за положението на Стайков, един от правосъдните заседатели се е смял.

“Какво смешно виждате, когато в ареста влиза здрав човек, а излиза на количка? ”, попита риторично той.

В залата прехвърчаха искри сред прокурора и юристите. В своите причини държавното обвиняване посочи, че съдът не би трябвало да си дава отказ, заради обстоятелството, че в протоколите медицинските експертизи не доказвали тезата на бранителите. Защитата обаче незабавно скочи:

“Господин прокурор, покажете ми каквато и да е здравна експертиза, откакто сте чел протоколите. Там няма нито една приложена такава. Какви протоколи сте чели с цел да ги прочетем и ние? ”.

Обвинителят подмина с безмълвие този въпрос.

Окзва се, че на предишно правосъдно съвещание съдът е глобил с 1000 лв. сина на Миню Стайков , а таванът за наказване е 500 лв., което също бе изтъкнато като факт за преднамереност на арбитър Велислава Ангелова.

Близки до Миню Стайков настояват пред ФрогНюз, че след разкритията на Илчовски към този момент имат догадка за ареста и наказателното гонене на Стайков. Те позволиха, че е допустимо той да е бил нападнат, с цел да може хората към Бойко Борисов да сложат ръка върху бизнеса му.

Интересен факт показаха - че откакто влезнал зад решетките Стайков, Иван Ангелов е направил фабрика за произвеждане на алкохол. Именно производството на алкохол е била една от главните действия на Стайков.

Съдът се отдръпна, с цел да реши дали ще си даде отказ, или ще продължи с чуването на очевидци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР