Крупни скандали с куп дела по време на управлението на

...
Крупни скандали с куп дела по време на управлението на
Коментари Харесай

Кметът на Ямбол Георги Славов в афери с поръчки за милиони


Крупни кавги с куп каузи по време на ръководството на кмета на Ямбол Георги Славов скандализират хората в гр. Ямбол.
Обвиненията против него за ощетяване на общината са толкоз съществени, че локалните хора недоумяват на какво съображение още веднъж желае доверието им.
Славов е покрит от кавги, наказателни и административни каузи. Част от обяснението по тези проблеми съставляват заемите и публичните поръчки за поправки и поддръжка на улиците и на ВиК в града.
За задачата през първия мандат на Георги Славов е изтеглен заем от 5 млн. лева, а през 2017 година, преди да е изплатен първия заем, е изтеглен втори заем за 17 млн. лева, за които не са разказани типовете действия, които се плануват да се изпълнят.
Няма съответни параметри и не може да се добие визия за обсега на строителството, което се планува. Не е посочен размерът на средствата, който е нужен, с цел да се завършат обектите. Освен заемите общината получава и финансиране за„ Региони в растеж”, стратегия ФАР, АПИ и от други министерства, като част обектите за ремонт се припокриват.
За огромна част от оповестените поръчки са заведени каузи, някои от които не престават и в този момент.
Най-скандалното обаче е, че от информацията за компаниите, които са спечелили поръчки в общината е видно, че те са свързани, с Асен Гагаузов, както и с печално познатите от времената на тройната коалиция Веселин и Емил Георгиев, обществено известни като „ Батко “ и „ Братко “.
Част от компаниите пък са свързани с Йордан Лечков. С него да вземем за пример е обвързвана компанията „ Бул Гейт “ ЕООД. През 2012 год. е назначена „ Временна комисия “ към Общинския съвет на Сливен, която показва отчет. От този отчет излиза наяве, че подписаният през 2005 година контракт за създаване на осветяване в Сливен е неблагоприятен.
За поръчката има подписани три контракта - със “Сименс” ЕООД, Групово дело “Стройинвест”и Групово дело “Стройинвест - Сливен” като и трите компании избират за подизпълнител не коя да е компания, а тази на настоящия кмет! Става дума за “Лукском” ЕООД, чиито някогашен шеф, е точно Георги Славов, а откакто става кмет на Ямбол го сменя комфортно лице - Евгени Петков, непосредствен до Йордан Лечков.
Любопитно е, че за интервала 2007-2015 година Групово дело „ Стройинвест “ – Сливен е класирано като №1 в страната като сдружение спечелил публични поръчки на стойност 86 469 823 лева
За установени редица нарушавания Окръжния Съд - Сливен осъжда Евгени Петков, шеф на Групово дело "Стройинвест " за заграбване на близо 1,1 млн. лв., на 5 година лишване от независимост и от право да взе участие в ръководството на търговски и цивилен сдружения за период от 8 година По късно Върховен касационен съд удостоверява действието и редуцира ефикасната присъда на 3 години и 8 месеца.
Самият Георги Славов е взел участие и във компаниите “Баланс 37” ЕООД (ЕИК: 128601043) и “Текрис” ЕООД (ЕИК: 128587374).
След като става кмет през 2007 година, сдружения са трансферирани на близки до кмета лица, и макар явните връзки с кмета печелят сами и в съдружия куп планове:
- Проекта за водния цикъл на кв. „ Каргон “ и пречиствателната станция за отпадни води и за контрол в строителството на „ водния цикъл " и ПСОВ, договорът е за 93 млн.лв.;
- Проект за депото за боклуци и за контрол в строителството на същия, за консултантски услуги по същия, договорът е за 32 млн лева.;
- Изграждане на центъра на Ямбол и контрол на строителството. Основната част от доставките на материали за СМР към главните строители по контракт се купуват от компанията на брата на кмета - Светослав Славов. Договорът е за 6 млн лева
Към изброените дотук има още доста контракти и поръчки за още десетки милиони, по които сйщо текат инспекции. Въпреки нарушаванията, присъдите, потвърдените обири, налаганите запори, компаниите печелят съвсем всички поръчки в региона.
Един от огромните кавги избухва когато Славов и Лечков надвиват и дефинират съдружие по Закон за задълженията и договорите с водеща компания „ Бул Гейт " ЕООД за „ оператор “ на районното бунище - за общини Ямбол, Нова Загора, Тунджа, Сливен и Стралджа, намиращо се с. Димитрово общ. Тунджа;
В тази връзка част от компаниите благосъстоятелност на Емил и Веселин Георгиеви, със съдействието на кмета Георги Славов сега извършват поръчки по настоящото и зимно поддържане в община Ямбол.
Участниците в сдружението намерено декларират, че са спечелили в търга на АПИ, посредством и на подкерпата на Георги Славов, който поддържат и като претендент кмет.
"Това е цялостно безсрамие! Тези хора към този момент 20 години вършат каквото си желаят, вместо да са в пандиза. Докога Емил и Веселин Георгиеви, които цялата страната знае като скандалните "Батко " и "Братко " ще лапат стотици милиони изцяло нагласено! Съсипват локалния бизнес и дерибействат. Директно в очите на хората споделят, че единствено те могат да са предприемач в региона - а ние ще бъдем премахнати и изкупени на безценица ", потресени са локалните хора и недоумяват по кое време най-накрая прокуратурата ще обърне внимание на всички беззакония и обири за милиони от страната.
Всички документи от ръководството на Георги Славов сочат и потвърждават страховитите афери - до работа са допускани негови компании и такива близки до Асен Гагаузов и „ Батко и Братко “! /ПИК







Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР