Крум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на

...
Крум Зарков призова за спешно, извънредно заседание на конгреса, на
Коментари Харесай

Крум Зарков поиска конгрес на БСП за смяна на Корнелия Нинова

Крум Зарков прикани за незабавно, изключително съвещание на конгреса, на което да бъде заменена лидерката Корнелия Нинова. Предложението той направи в остро сериозно изявление пред аления пленум, на който по-рано министрите на Българска социалистическа партия се регистрираха за активността си през шестте месеца на държавното управление, към този момент в оставка.

" Социологическите изследвания демонстрират, че Българска социалистическа партия има запас от гласове, само че той не се крие в хартиената бюлетина, той се крие в смяната на управлението на партията ", съобщи социалистът. По думите му тази смяна доста бързо може да даде резултат.

" Ако не създадем това в този момент незабавно, свиквайки конгрес допустимо най-бързо, в случай че се явим по същия метод със същия началник, на още едни избори, това ще бъде злополука ", предвижда Зарков. " Няма никакъв предразсъдък и драматизъм в това ", безапелационен беше той.

И предизвести: " Ние сме в предизборна обстановка. И в случай че сме Национален съвет на Българска социалистическа партия, би трябвало да помислим какво вършим, с цел да може Българска социалистическа партия да се показа по-добре на тези избори предходните, а не по-зле, което е допустимо, макар обществената политика ". Зарков цитира думи на Франклин: " Който избира сигурността пред свободата, губи и двете ".

Останалите членове на пленума си замълчаха и заеха позиция в поддръжка на лидерката Корнелия Нинова и управлението.

След което перифразира смисъла на цитата през призмата на Българска социалистическа партия.

" Който избира комфорта на настоящето си административно положение или скорошното си предопределение, пред бъдещето на партията, скоро ще загуби и двете ".

" Задачата ни би трябвало да бъде - личен дневен ред и да го сложим в центъра на дебата, а не просто да се прикачим към следващата настройка, прикачване, което не е несъмнено ", предизвести той.

" Трябва да издигнем знаме, а не да предложим патерица. Ние сме изцяло свободни да го създадем ", заключи Крум Зарков. И предизвести съпартийците, че в случай че не вземат ограничения в тази посока, " в идващите години нас може да ни няма ".

Зарков продължи с рецензиите за безпринципно държание на Българска социалистическа партия, която, преди да влезе в държавното управление, обвиняваше " Продължаваме промяната ", че й крадат гласовете и партията.

" Сега ще решаваме да опитаме да съставим ново държавно управление. Добре, да опитаме. Но да забележим с кого ще опитаме и по какъв начин. Естествено с Политическа партия, която ще вземе мандата, с тези, които сякаш ни купуваха преди изборите, помните ли? Искаха да ни купят обединението, регистрацията? Тези, които обвинявахме - кои са тези, които ще раздават сертфикати за морал? С " отрочетата на Радев ", основани да унищожат Българска социалистическа партия, както твърди ръководителят ", напомни той обвиняванията на управлението на партията, които валяха в посока на Политическа партия преди сформирането на обединението.

Той добави, че няма нищо неприятно да договарят, само че в Българска социалистическа партия би трябвало да внимават отсега нататък да " хвърля приказки, които ни карат да изглеждаме неуместно и подготвени на всичко, с цел да останем във властта под някаква форма ".

В изявлението си Зарков обърна внимание, че Българска социалистическа партия не подхваща нищо след пресичането на така наречените й " червени линии ".

" Вече не се приказва за червени линии, те бяха обезличени. Но дано се запитаме - що е то алена линия, за която толкоз се приказва? Това е въпрос, с който компромис не може да се прави. Когато бъдат пресечени, би трбвало да има някакво деяние от наша страна, тъй като другояче ставаме обект на подгравки ", обърна се към членовете на Националния съвет соцдепутатът.

" Вчера заговорихме за нова алена линия " Газпром ". Но да си представим, че има такава, в случай че на следващия ден ще има съдружно държавно управление и нищо не няма да се случи, тъй като явно ни е боязън? ", заключи Зарков.

" Наша алена линия и наше предложение към съдружните сътрудници би трябвало да бъде повсеместен обзор и въвеждане на прогресивно данъчно облагане ", настоя той преди възможните договаряния с Политическа партия.

Зарков прикани Българска социалистическа партия да инициира премахването на плоския налог.

" Защото хубаво Асен Василев сподели " да го духат бедните " и е прав, че такава беше политиката в последно време, само че тази политика не се трансформира с патерналистко предоставяне на пари, пък било то и доста, а с повсеместен метод на разчертаване на това кой какво дава за този бюджет и по-късно по какъв начин се разпределя. Крайно време е да се каже, че най-богатите в тази страна би трябвало да заплащат повече ", отсече Крум Зарков. " И че хубаво - ще махнем Данък добавена стойност на хляба, само че дивидентът към момента е на 5%. Няма цивилизована страна в Европа с плосък налог, няма такава ", безапелационен беше социалистът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР