Кризисният център за настаняване на бездомни хора в столичния квартал

...
Кризисният център за настаняване на бездомни хора в столичния квартал
Коментари Харесай

Закриват центъра за бездомни в Захарна фабрика след протест

Кризисният център за настаняване на бездомни хора в столичния квартал " Захарна фабрика " ще бъде закрит след неколкократни митинги на жители, съобщи БГНЕС.
Столична община ще затвори центъра в бл. 51 в квартала, само че самата му услуга ще продължи да съществува на друго място в града.
Още тази година се чака закриването на Центъра в квартала, а филиалът му в прилежащия блок 48 ще приключи активност до две години.
По-рано през днешния ден протестиращи против Центъра се събраха пред постройката на Столичната община, откакто през декември предходната година от общината им дадоха обещание закриването на услугата в квартала, само че това по този начин и не се случи.
Идеята на общината е помещението на Центъра да продължи да съществува, само че в него да се прави друга активност - да вземем за пример там да бъдат настанявани дами жертви на принуждение, да бъде реконструиран в старешки дом, или да служи за рехабилитация.
Това бе следващ митинг на поданици на " Захарна фабрика ", откакто преди две седмици бе задоволено настояването им в квартала да не бъдат настанявани поданици от Виетнамските общежития.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР