Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за

...
Кризисният щаб на Община Враца обяви частично бедствено положение за
Коментари Харесай

Ураганен вятър с над 130 км/ч: Обявиха частично бедствено положение във Враца

Кризисният щаб на Община Враца разгласи отчасти бедствено състояние за територията на града поради ураганния вятър и нанесените вреди. Към момента неговите пориви са над 130 км/ч.
При нужда ще бъдат включени и други обитаеми места в общината, които имат съществени провали по инфраструктурата.
Работи се по отстраняването на вредите. Подадени са над 50 сигнала на дежурния телефон. Най-сериозни са провалите в града, където има паднали и изкоренени дървета, повредени елементи от покривни структури и фасади на здания, прекратени електропроводници, счупени витрини и контейнери за битови боклуци. На места в кварталите има спиране на електрозахранването.
Снимка: Община Враца
В другите обитаеми места в общината поривите напразно са доста по-слаби, като в селата Челопек, Паволче, Лютаджик и Бели извор няма електрозахранване.
В кварталите „ Бистрец “ и „ Кулата “ има прекратени електропроводници, а в село Власатица е повредена покривната структура на пенсионерския клуб.
Община Враца приканва жителите да се движат с нараснало внимание, а при опция – да не излизат от домовете си, поради заплаха от падащи предмети и пораждане на произшествия.
От Национален институт по метеорология и хидрология е разгласен червен код за мощен вятър на територията на област Враца.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР