Кризата с коронавирусната инфекция в Ямбол се изостря, в областта

...
Кризата с коронавирусната инфекция в Ямбол се изостря, в областта
Коментари Харесай

Кметът на Ямбол апелира медици от страната да се притекат на помощ, кризата се изостря

Кризата с коронавирусната зараза в Ямбол се изостря, в региона има задоволително медицински личен състав да се включи в борбата против COVID-19 , само че на процедура не всички желаят да се включат. За това сигнализира кметът на града Валентин Ревански в своя профил във Фейсбук, откъдето моли за помощ.

По молба на прокуриста на МБАЛ „ Свети Пантелеймон “- Ямбол доктор Димитър Рунков е извършена среща с медицинския личен състав, който работи в бранш „ Училищно и детско опазване на здравето “ на територията на община Ямбол. Болницата разполага с задоволително сграден и леглови запас, само че има дефицит на обслужващ личен състав, предизвестява Ревански. На всичкото от горната страна всички са щели да получат спомагателни финансови поощрения при утвърждение от общинският съвет на Ямбол.

По информация на доктор Рунков МБАЛ „ Свети Пантелеймон “ има потребност от към 8 индивида спомагателен медицински личен състав. " Имах вяра, че най-малко няколко от присъстващите на срещата ще се съгласят и ще оказват помощ. За страдание, разбрах, че всички са се отказали ", разяснява той.



Според спомагателното съглашение към груповия трудов контракт в бранш „ Здравеопазване-2018 “ работещите в системата на детското и учебно опазване на здравето са в заплатен длъжностен отпуск, до момента в който децата и учениците не се върнат в учебните заведения и детските градини.

" Със сигурност има доста трудещи се хора, които биха желали да имат такива условия на работа. Не желая да упреквам никого, тъй като те нямат виновност, само че за мен това държание на държавната администрация е недопустимо. По този метод лечебните заведения са обречени на затваряне и се лишават от медицински личен състав, които би могъл да помогне в битката с COVID-19 ", обръща се Ревански.

По документи в област Ямбол са регистрирани над 300 медици.

" Още един път апелирам, в случай че има медици, които могат да оказват помощ на ямболската болница, дано се отзоват! Техните сътрудници, които сега демонстрират същински подвиг, имат потребност от помощ и поддръжка! Искам да уточня, че при поддръжка от ОбС-Ямбол, всички щяха да получат финансови средства от Община Ямбол за положения в болничното заведение труд, както и в допълнение възнаграждение от бюджета на МБАЛ " Свети Палталеймон ", моли Ревански.
До момента 56 са позитивните проби в Ямболска област, 5 са смъртните случаи.  Ромският квартал е под карантина 4-то денонощие, а кметът на града предлага наказания за нарушителите.

Само за няколко потенциалът на инфекциозно и белодробно поделение беше привършен и след позволение от Здравната каса и двете отделения работят единствено с ковид инфектирани.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР