Кризата с коронавируса изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара. Същевременно

...
Кризата с коронавируса изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара. Същевременно
Коментари Харесай

Кризата изчисти нискокачествените хранителни продукти от пазара

Кризата с ковид почисти нискокачествените хранителни артикули от пазара. Същевременно цените се резервират и инфлация не се чака, поради лимитираното ползване. Великденските и Гергьовденските празници няма да са по-скъпи от нормалното. А българските производители на зеленчуци и преработващата индустрия са в положение да подсигуряват изхранването на популацията, без риск от продоволствена рецесия.

Председателят на Държавната комисия по стоковите тържища и борсите Владимир Иванов разяснява пред БНР, че главните потребителски артикули резервират цените, на които се продават, по-скъпи са само картофите и варивата поради затруднената логистика. Плодовете, изключително цитрусите, са по-скъпи.

По думите му комерсиалната система в България е удържала и " се държи брилянтно ", сподели Иванов: " Нито един търговец на едро, нито един преработвател не си е разрешил лукса да завоюва малко повече. Не сме записали далавера! ", съобщи той.

Никой да не се тормози, че ще има дефицит на храна или, че ще бъде безбожно скъпа, прикани Иванов и уточни, че за предтоящите Великденски празници ще има задоволително яйца на пазара и на естествена цена.

" Наблюдаваме повече от 10 години една цена на агнешкото месо. Който избере да яде салати, краставици, домати и агнешко, ще заплати толкоз, колкото е платил и предходната година ".

Владимир Иванов уточни, че на всички места по пазарите и борсите се прави стерилизация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР