Кризата с Африканската чума по свинете бе във фокуса на

...
Кризата с Африканската чума по свинете бе във фокуса на
Коментари Харесай

В Северна Македония – CIC обсъди АЧС и предизвикателствата пред лова

Кризата с Африканската чума по свинете бе във фокуса на 21-я Координационен конгрес на Международния съвет по лова и запазване на дивеча (CIC) за Централна и Източна Европа, който се организира на 25-26 февруари в Северна Македония. Предоставена бе подробна информация за страните, в които болестта е с най-голям интензитет, оценени бяха подхванатите ограничения за предварителна защита на заболяването и грешките, зародили при тяхното използване.В полемиката отношение взеха Васил Василев, ръководител на НЛРС-СЛРБ и президент на Координационния конгрес на CIC за страните от Централна и Източна Европа, Влатко Алексовски, президент на ловната федерация на Северна Македония, Бернар Лозе, почетен президент на CIC, Тамаш Маргеску, основен секретар на CIC, Татяна Арамилева, президент на Руската ловна федерация, Траян Димковски, министър на околната среда и водите на Македония, Братислав Чиркович, президент на Сръбската ловна федерация, Зоран Алексич, ръководител на Югоизточния ловджийски съюз на Сърбия, и други

Целта на срещата бе да се построи съответна, уравновесена тактика за метод към заболяването в обстановката на пандемия. Присъстващите приканиха за интензивно подпомагане от страна най-много на държавните институции в обособените страни, както и за постоянна финансова поддръжка от страна на Европейската комисия, с цел да може да се овладее спешната обстановка.

Координационният конгрес разиска и други значими за лова тематики като все по-интензивното земеделие и неговата химизация, водеща до заличаване на дивечови местообитания. На сериозен разбор бе сложена ангажираността на държавните управления да се борят с този проблем. В дневния ред бяха тематиките за предварителна защита на бракониерството и противозаконното хващане за разнообразни цели на диви животни. Една от задачите на форума бе да предложи тактики за това, по какъв начин ловните общности в другите страни да бъдат припознати от обществеността като природозащитни организации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР