Кризата, причинена от коронавируса, ще увеличи безработицата в голяма част

...
Кризата, причинена от коронавируса, ще увеличи безработицата в голяма част
Коментари Харесай

ОИСР: Пандемията вдига двойно безработицата в развитите страни

Кризата, породена от ковид, ще усили безработицата в огромна част от развития свят, надалеч над равнището на времето на международната финансова рецесия през 2008 година Това заяви Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).
До края на юни нивото на безработица измежду 37-те членове на Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще нарасне до 11,4 %, от 5,2 % в края на 2019 година, когато беше на най-ниското равнище от 50 години насам, пресмята организацията.
През октомври 2009 година, след финансовата рецесия, нивото на безработица беше 8,7 %, напомня Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Възстановяването евентуално ще бъде последователно, отбелязва годишният отчет за заетостта, потвърждаващ прогнозата, че нивото на безработица би трябвало да бъде 9,4 % до края на годината и до 7,7 % до края на 2021 година.
Прогнозите за идната година се основават на догатката, че страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз няма да бъдат наранени от втората вълна на пандемията. Ако пандемията се популяризира още веднъж, равнището на безработица ще бъде 8,9 % до края на идната година.
" Нашият епидемиологичен модел демонстрира, че може да се избегне втора вълна, даже в случай че не бъде създадена ваксина ", споделиха от Организацията за икономическо сътрудничество и раз и показаха, че държавните управления би трябвало да употребяват ограничения на пазара на труда, като непрекъснати тласъци за работа от вкъщи.
От организацията също по този начин показват, че интервенциите на пазара на труда, като стратегии за опазване на работни места в този момент би трябвало да бъдат по-добре приведени в сходство с потребностите на фирмите, служащите и семействата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР