Кризата около коронависура предизвика тежки пороци в мисленето на европейските

...
Кризата около коронависура предизвика тежки пороци в мисленето на европейските
Коментари Харесай

Иво Христов: Кризата с COVID-19 може да срине икономиката ни

Кризата към коронависура провокира тежки пороци в мисленето на европейските страни и в частност на България. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. Той даде образец с пазарния метод в опазването на здравето, в който се е видяла цялата цинична неплатежоспособност при такава рецесия. Според него българските управляващи показват обстановката като „ шампионат по ковид “, в който страната ни се оправя по-добре от останалите страни. Европейски Съюз разполага единствено с един непретенциозен фонд „ взаимност “ с към 500 млн. евро, който е очакван за вреди от бедствия измежду които не е пандемията, тъй като такава не е имало до в този момент.

„ Освен това Брюксел реагира тромаво на нуждата от създаване и показване на съюзен проект за справяне на стопанските системи след провалянето от ковид, множеството страни оповестиха свои национални проекти в размер от десетки милиарди евро. За в този момент Европейски Съюз не намира съответно решение. Още повече, че напъните по възобновяване от Брюксел ще бъдат съсредоточени върху страните от еврозоната. Това автоматизирано значи, че страните отвън еврозоната с право ще се почувстват ощетени “, разяснява той.

Иво Христов изрази опасенията си, че при стрес теста, на който е подложена родната стопанска система, е допустимо тя да се срине. Задаващата се международна икономическа рецесия ще даде мотив на враговете на Европейски Съюз да желаят оставката на Европейска комисия, която и без друго е била утвърдена с нежно болшинство. Според него мандатът на идната Европейска комисия ще е отдаден на икономическото възобновяване на страните членки от последствията от пандемията, което ще отнеме най-малко 3 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР