Кризата несъмнено промени света, обществото и бизнеса. Според различни експерти

...
Кризата несъмнено промени света, обществото и бизнеса. Според различни експерти
Коментари Харесай

Доц. Боян Жеков: Tech of Tomorrow e важно събитие, защото говори за индустрията, а индустрията движи икономиката

Кризата безспорно промени света, обществото и бизнеса. Според разнообразни специалисти би трябвало да се вършат паралели от рецесиите през годините, тъй като единствено по този начин светът може да си вземе поука. Един от основните фактори, който може да промени образа на стопанската система, обаче е внедряването на нововъведения. Това стана ясно от думите на заместител декана на УниБИТ доцент доктор Боян Жеков пред Bulgaria ON AIR.

На 7 април той ще взе участие в цифровата конференция Tech of Tomorrow, като самият той изясни, че събитието има изключителна значимост, тъй като ще обърне внимание на промишлеността и на автоматизацията, които могат да бъдат мотори на стопанската система.

" Това е значимо събитие, тъй като натъртва на промишлеността. Индустрията е движещата мощ на една стопанска система. Ние дефинирахме нашата стопанска система в посока дребен и междинен бизнес, това прави раздробени дребни предприятия, които търсят сами пазара. Индустрията може да даде по-различен образ на цялата страна. Това са огромните индустриални предприятия, които би трябвало да бъдат съвременни. Тази полемика е значима, тъй като имаме шанса, само че нямаме положителната настройка, уменията, знанието и мисленето, да вземаме средства от Европейски Съюз ", съобщи доцент Жеков пред водещата на настоящото вечерно предаване " Денят ON AIR " Ганиела Ангелова.

Според него, в случай че българите са били готови за цифровата стопанска система, в този момент последствията от рецесията нямало да бъдат толкоз мъчителни.

" Преди години държавниците се притесняваха от тази тематика, тъй като тя им беше непозната. Те не я разбираха. Сега започнаха да я схващат, тъй като изискванията ни притиснаха ", безапелационен беше доцент Жеков.

Той изясни, че поради коронавирус рецесията работодателите са преосмислили вариантите за работата от у дома и опцията да цифровизират бизнеса си. Относно готовността на работодателите да внедрят в бъдеще повече новите технологии в активността си, доцент Жеков разяснява, че това зависи от съответната бизнес цел на самото дружество. Но беше безапелационен: " Ако човек има визия за бъдеще и желае да продава на европейски и азиатски пазари, а не на трети страни, той ще следи нововъведения в неговия бранш ".

На 7 април заместник-деканът на УниБИТ ще разяснява тези и още значими тематики, свързани с индустриалната автоматизация в първото издание на конференцията Tech of Tomorrow. То ще стартира тъкмо в 14:15 часа и може да се гледа гратис онлайн на цифровата стрийминг платформа за събития, както и на.

Цялото изявление на доцент доктор Боян Жеков гледайте.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР