Критиците в Холивуд раздадоха наградите си за най-доброто от света ...

Критиците в Холивуд раздадоха наградите си за най-доброто от света

“Изборът на критиците”: The Power of The Dog е най-добрият филм за 2021 г.

Критиците в Холивуд раздадоха наградите си за най-хубавото от света на киното и малкия екран през последната 2021 година и след следващата гала може да се каже, че тазгодишният награден сезон следва една линия при разпределение на статуетките.

За най-хубав филм още веднъж бе избран уестърнът The Power of The Dog. Лентата под режисурата на Джейн Кемпион победи също на наградите БАФТА и на " Златните глобуси ". Драмата е номинирана и в 12 от категориите за наградите " Оскар ".

The Power of the Dog беше отличен и в категориите за най-хубава постановка и най-хубав приспособен сюжет, като и двете статуетки отидоха в ръцете на Джейн Кемпион.

В категорията за най-хубав артист в основна роля победител стана Уил Смит за играта си в " Методът Уилямс ". За най-хубава актриса в основна роля бе избрана Джесика Частейн с превъплъщението си в " Очите на Тами Фей ".

При поддържащите артисти спечелилите са Ариана ДеБоуз за " Уестсайдска история " и Трой Коцур за CODA.

" Изборът на критиците " отличи и лентата на Кенет Брана " Белфаст " за най-хубав актьорски отбор във филм. Ирландската драма завоюва и в категорията за най-хубав автентичен сюжет.

При филмите отличени бяха още продукциите " Дюн ", който победи в категориите за най-хубав тон и образни резултати, както и японският Drive My Car, който взе наградата на рецензията за най-хубав чуждоезичен филм.

В телевизионните категории огромните спечелили са продукцията на HBO " Наследници " и комедийният сериал " Тед Ласо ".

" Наследници " взе оценката за най-хубав трагичен сериал, а Сара Снук и Кийрън Кълкин сграбчиха наградите за най-хубави актриса и артист в поддържащи функции.

" Тед Ласо " бе разгласен за най-хубав комедиен сериал за миналата година. Джейдън Съдейкис бе определен за най-хубав комедиен артист в сериал, а сътрудниците му Хана Уодингам и Бред Голдстийн сграбчиха статуетките за надлежно най-хубава актриса и артист в поддържаща роля.

Наградата за най-хубава комедийна актриса в основна роля отиде при Джийн Смарт за поредицата " Хитрини ".

Сред номинираните за най-хубав задграничен сериал победител е южнокорейският Squid Game, а звездата в основната роля Ли Джун-дже взе наградата за най-хубав артист в трагичен сериал. За най-хубава актриса в трагична поредност бе избрана Мелани Лински от Yellowjackets.

Кейт Уинслет получи оценката за най-хубава актриса в минисериал за ролята си в " Мер от Ийстаун ". Продукцията завоюва и в категорията за най-хубав минисериал.

При мъжките функции в категорията минисериал статуетката сграбчи Майкъл Кийтън за поредицата " Абстиненция ".

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg