Критикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването на

...
Критикуван заради прекомерно усърдие в някои случаи при премахването на
Коментари Харесай

Фейсбук ще дава възможност да се обжалват изтрити публикации

Критикуван поради прекалено старание в някои случаи при премахването на фотоси, видеоклипове или текстове, които възприема като неприлични или насилствени, обществената мрежа Facebook даде обещание, че ще бъде допустимо за потребителите да "обжалват " тези решения, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

"За първи път ние ви даваме правото да обжалвате нашите решения за постовете, тъй че да поискате второ мнение, в случай че мислите, че сме позволили неточност ", изяснява пред Франс прес Шиобхан Кумиски, ръководителка на отдела по унищожаване на постове във Facebook.

Механизмът на обжалването ще бъде задействан през годината и ще засегне първоначално голотата, секса, апелите към ненавист или подбудителство на принуждение, споделя Кумиски.

Досега потребителите можеха да апелират изтриването на профили или на страници, само че не и на обособени постове.

В средата на март Facebook призна, че е позволил неточност, откакто краткотрайно цензурира реклама, представяща картината "Свободата води народа " на Йожен Дьолакроа, изобразяваща жена с голи гърди и развято френско знаме.Фейсбук бе също доста подложен на критика, че е закрил акаунта на консуматор, разгласил фотография на картината "Произходът на света " на Гюстав Курбе, на която в непосредствен проект се вижда женски сексуален орган.

Вчера Facebook разгласи, че е взел ограничения през първото тримесечие на тази година против 1,9 милиона изявления, свързани с организациите Ислямска страна и Ал Каида. В множеството случаи ограниченията се показват в изтриване на наличието. Това е с два пъти повече от същия интервал за предходната година.
Днес Facebook разгласява на уеб страницата си правила кои постове са разрешени в обществената мрежа и кои не, съобщи Ройтерс. Документът с разпоредбите ще внесе изясненост по въпросите, пораждащи комплициране у потребителите за това кое е разрешено и кое не да се разгласява в мрежата, сподели Моника Бикърт, вицепрезидент на Facebook, отговарящ за продуктовата политика и битката с тероризма. Facebook възнамерява и серия от обществени конгреси през май и април в разнообразни страни, с цел да ревизира какви са резултатите от оповестените правила, сподели Мери Де Брий, началник на отдела на Facebook по политиката на наличието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР