Критикът на Кремъл Алексей Навални трябва да бъде освободен незабавно,

...
Критикът на Кремъл Алексей Навални трябва да бъде освободен незабавно,
Коментари Харесай

Хайко Маас: Навални трябва да бъде освободен незабавно

Критикът на Кремъл Алексей Навални би трябвало да бъде освободен неотложно, съобщи в понеделник немският външен министър Хайко Маас, съобщи БНР.

Според него задържането на Навални е "напълно неясно ". "Русия е обвързана от личната си конституция и от интернационалните отговорности към правилото на върховенството на закона и към отбраната на гражданските права ", уточни Маас, представен от Ройтерс.

"Тези правила, несъмнено, би трябвало да се ползват и към Алексей Навални. Той би трябвало да бъде освободен неотложно ", акцентира немският външен министър.

Главният опозиционер в Русия Алексей Навални бе арестуван от полицията при идването си на летище "Шереметиево " в Москва, когато се канеше да мине паспортен надзор.

Руските затворнически служби бяха предизвестили, че няма да се поколебаят да задържат Навални, който е на 44 години, още при идването му в Русия. Обвиненията против него са, че той е нарушил изискванията на условната си присъда. През последните месеци Навални беше на лекуване в Германия след хипотетично отравяне.

Съветникът по национална сигурност на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън - Джейк Съливан беше първият формален представител, който разкритикува хода на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР