Критичните изявления на президента Румен Радев и назначения от него

...
Критичните изявления на президента Румен Радев и назначения от него
Коментари Харесай

ОССЕ готви доклад за критиките на Радев към бившите управляващи

Критичните изказвания на президента Румен Радев и назначения от него длъжностен кабинет са разпознаваеми в предизборната среда. Това са част от заключенията в междинния отчет на задачата за наблюдаване на предварителния парламентарен избор, изпратена от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), оповестява БНР.

Отбелязва се, че критиките са ориентирани към предходното държавно управление.

Според наблюдаващите предизборната акция е съсредоточена най-вече върху разделянето сред участниците в изборите по отношение на енергийните политики, инфлацията и растящите социалноикономически безпокойства, както и корупцията.

Президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с сериозни изказвания по отношение на решенията на предходното държавно управление, показва се в отчета и се добавя, че още през първата седмица на акцията Министерството на стопанската система е разгласило две изказвания по отношение на хипотетични нарушавания на двама някогашни високопоставени държавни чиновници, свързани с една от партиите в четворната коалиция.

Наблюдателите означават, че тонът на акцията постоянно е конфликтен, в допълнение политизиращ проблемите, свързани с цените на газа и петрола, и случаи на обвинявания в корупция.

Относно медийната среда се показва, че предизборната акция се води главно във Facebook и ТикТок, печатните издания работят по-скоро като онлайн медии, а " проверяващата публицистика, основаваща се на данни, въпреки и да доближава до по-малка публика, поддържа плуралистичен, основаващ се на обстоятелства спор, и приканва към политическа отчетност ".

БНР и Българска национална телевизия са медиите, които се употребяват с огромно публично доверие. Същевременно съгласно някои събеседници на ОССЕ фактът, че публичната телевизия се ръководи от изпълняващ длъжността шеф " основава неустановеност и обезсърчава аналитичното отразяване, както и журналистическия надзор над участниците в изборите ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР