Критичните изявления на президента Румен Радев и назначения от него

...
Критичните изявления на президента Румен Радев и назначения от него
Коментари Харесай

ОССЕ с доклад за критиките на Румен Радев към предишните упр...

Критичните изказвания на президента Румен Радев и назначения от него длъжностен кабинет са " разпознаваеми " в предизборната среда.

Това са част от заключенията в междинния отчет на задачата за наблюдаване на предварителния парламентарен избор, изпратена от Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). Наблюдателите показват, че рецензиите са ориентирани към предходното държавно управление, оповестява БНР.

Според наблюдаващите предизборната акция е " съсредоточена най-вече върху разделянето сред участниците в изборите по отношение на енергийните политики, инфлацията и растящите социалноикономически безпокойства, както и корупцията ".

  " Президентът и служебният кабинет са разпознаваеми в предизборната среда с сериозни изказвания по отношение на решенията на предходното държавно управление ", пишат още докладчиците, като означават, че още през първата седмица на акцията Министерството на стопанската система разгласява две изказвания по отношение на хипотетични нарушавания на двама някогашни високопоставени държавни чиновници, свързани с една от партиите в четворната коалиция.

" Тонът на акцията постоянно е конфликтен, в допълнение политизиращ проблемите, свързани с цените на газа и петрола, и случаи на обвинявания в корупция ", откриват наблюдаващите, представени от БНР.

По отношение на медийната среда, те акцентират, че предизборната акция се води главно във Facebook и ТикТок, печатните издания работят по-скоро като онлайн медии, а " проверяващата публицистика, основаваща се на данни, въпреки и да доближава до по-малка публика, поддържа плуралистичен, основаващ се на обстоятелства спор, и приканва към политическа отчетност ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР