Критериите за присъединяване на България към Шенген, които са изцяло

...
Критериите за присъединяване на България към Шенген, които са изцяло
Коментари Харесай

Премиерът Донев пред НС: Нидерландия едностранно въведе ново изискване за Шенген

Критериите за присъединение на България към Шенген, които са напълно механически, бяха покрити от България още през 2011 година Това съобщи от парламентарната естрада министър председателят Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., по време на чуването му в Народното събрание по тематиката за следващото отсрочване на присъединението ни към Шенгенското пространство. 

По думите му това е добре известно на всички участници в Шенгенското пространство, в това число на държавните управления на Нидерландия и Австрия. 

България се наложи да води с Австрия и Холандия не действителни договаряния, а разнопосочен разговор. Правителството на Нидерландия разгласи в техния парламент, че е направило политическа връзка сред разширението на Шенген и осъществяването на върховенството на закона – т.е. едностранно е въвело ново условие. Първо ще изчакаме съвещанието на Европейския Съвет на 15 и 16 декември – какво решение би могло да бъде взето по въпроса. Всякакви изказвания на този стадий биха били преждевременни. Възможни са разнообразни разновидности, успяхме да избегнем най-неприятния, добави Донев. 

Премиерът посочи и свършеното от служебното държавно управление след встъпването му в длъжжност. 

Независимо от безспорния факт, че критериите за присъединение към Шенген са изпълнени, бяха осъществени две инспекции, проведени от Европейска комисия с присъединяване на заинтригувани държави-членки. На 14 октомври 2022 година имаше задача с европейско съдействие, шенгенска и визова организационна система. Екипът, който е правил инспекцията, е от 12 държави-членки и петима специалисти от Европейска комисия. Те регистрират, че от 2011 година България е положила нужните старания. През ноември имаше втора аудиенция, която да проври визите, отбраната на данните и правосъдното съдействие. Заключенията гласят, че България продължава да покрива нужните критерии, означи Донев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР