Кристина Дунчева, обвинена за убийството на двете си деца в

...
Кристина Дунчева, обвинена за убийството на двете си деца в
Коментари Харесай

Майката, обвинена в убийството на двете си деца, остава в ареста

Кристина Дунчева, упрекната за убийството на двете си деца в Сандански, остава в ареста. Окръжният съд в Благоевград отхвърли настояването на нейния юрист за по-лека мярка " домакински арест ". Тя беше арестувана и упрекната за убийството на 5-годишния Васил и 3-годишната му сестричка Ивон в края на ноември предходната година.

В правосъдната зала Кристина съобщи, че се усеща доста зле и душевен и физически, има клаустрофобия и се задушава в килията. Адвокатът ѝ ще апелира решението пред Апелативния съд в София.

Междувременно стана ясно, че повторната съдебно-медицинска психиатрична експертиза на Кристина към този момент е подготвена. 4-има лекари от психиатрията към пандиза в Ловеч, където тя прекара два месеца и половина, са заключили, че Кристина не е психологично болна, била е " годна да разбере това, което прави ". Адвокатът ѝ Маньо Алексиев изрично не приема тази експертиза.

" Абсолютно неприятно отношение към Кристина от страна на психиатрите, безспорна преднамереност. Била е наричана с обидни прилагателни и се е оплакала на фамилията си ", сподели пред Българска национална телевизия адв. Алексиев.

Втората експертиза опонира изцяло на първата, която беше осъществена в Благоевград след задържането ѝ. Тогава заключението беше, че дамата е невменяема. Защитата на Кристина Дунчева ще изиска нова експертиза за психическото ѝ положение.

Текст: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР