Кристина Белчева и Ивайло Захариев са звездите в творбата на ...

Кристина Белчева и Ивайло Захариев са звездите в творбата на

Пеперуди, пеперуди като протест срещу егоизма - на сцената на Нов театър НДК

Кристина Белчева и Ивайло Захариев са звездите в творбата на Алдо, който с перото на отличен драматург, увлекателно и безапелационно ни приобщава към ориста на една жена, живееща сама със своята камериерка и един инцидентен клиент.

Еда (Кристина Белчева) е забравена от всички дама, с минал блестящ живот, който към този момент е единствено нескончаем поток от мемоари, разказван на Фока(Елена Атанасова). В пиесата, която е митинг против егоизма, безотговорността на родителите и ретроградността, се появява инцидентният клиент Елио(Ивайло Захариев), който става съвършен нов слушател на историите от предишното на Еда. Но нещата не стопират дотук, тъй като няма нищо инцидентно в тяхната среща. Режисьорът Ники Априлов отваря завесата на тайният живот на двамата основни герои – спомените им сякаш се разминават някъде или се сливан в един!

НА 14 АПРИЛ 2021, НОВ ТЕАТЪР – НДК, 19.30 ЧАСА
Елате и разберете повече в Нов Театър НДК. ОЧАКВАМЕ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС)!

ЕДА – Кристина Белчева
ЕЛИО – Ивайло Захариев
ФОКА – прислужница – Елена Атанасова
Режисьор – Николай Априлов
Художник – Валентин Топенчаров
Снимки – Виктор Викторов

Фабулата се разпростира в доста направления и минава през разнообразни прочувствени гами. В България пиесата е сложена през 80-те години на ХХ век в Театър 199, Режисьор е засл.артистка Лена Ченчева,тогава и шеф на театъра. Автор е на емблематичната ария „ Хей, поле широко” В функциите: националната артистка Таня Масалитинова, Михаил Петров и Кина Мутафова.

Източник: bnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg