Кристиано Роналдо ще заиграе в Саудитска Арабия от началото на

...
Кристиано Роналдо ще заиграе в Саудитска Арабия от началото на
Коментари Харесай

Роналдо се присъединява към Ал-Насър на 1 януари

Кристиано Роналдо ще заиграе в Саудитска Арабия от началото на 2023 година, откакто се е съгласил на контракт с Ал-Насър. Слухове за съвсем финализирана договорка сред двете страни се появиха в края на ноември и в този момент наподобява, че португалецът ще играе клубен футбол отвън Европа за първи път в кариерата си.

Според испанското издание Marca, договорка за 200 млн. евро на сезон е „ финализирана “, като се чака нападателят да подпише договор за две години.

Първоначалната договорка ще бъде към 100 млн. евро, като рекламата и спонсорството ще му подсигуряват рекордна заплата, която ще го направи най-скъпоплатения спортист в спорта. Ако договорът бъде доказан, това ще значи, че Роналдо няма желание да прибавя към домашните и европейски клубни титли, откакто досега завоюва пет пъти Шампионска лига, три пъти Висшата лига, по два пъти Серия А и Ла Лига, както и още редица купи .

Имаше информации, че суперзвездата ще се завърне в Спортинг Лисабон, където започва професионалния си път. Роналдо е гореща тематика в медиите от началото на сезона, откакто бе подложен на пейката от новия управител на Манчестър Юнайтед Ерик загар Хаг. Решението на нидерландеца да не заложи на 37-годишния футболист като титуляр и да изиска от него да влезе от аварийна пейка в последните минути при успеха над Тотнъм с 2:0, преди Роналдо да откаже и да напусне стадиона преди последния съдийски сигнал, докара до несъгласие. Роналдо бе избран за капитан при загубата на „ алените дяволи “ от Астън Вила с 1:3 в последния му мач след завръщането на „ Олд Трафорд “.

Впоследствие излезе изявление с журналиста Пиърс Морган, в което Роналдо съобщи, че се усеща „ предаден “ и че Тен Хаг „ не демонстрира почитание “ към него. Той разкритикува съществено клуба, казвайки, че не е имало „ еволюция “ след първото му овакантяване през 2009. На 22 ноември Манчестър Юнайтед разгласи, че приключва контракта на звездата си с неотложен резултат, тъй че Роналдо играе на Световното състезание в Катар като свободен сътрудник .

Той се трансформира в първия състезател с най-малко един гол на пет разнообразни международни шампионати, когато се разписа от дузпа при успеха над Гана с 3:2. Португалия излезе от групата си като победител, без значение от изненадващото проваляне от Южна Корея, и ще се изправи против Швейцария в 1/8-финалите на конкуренцията във вторник вечер. /БГНЕС

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР