Кристиано Роналдо се настани удобно на европейския трон, измествайки легендата

...
Кристиано Роналдо се настани удобно на европейския трон, измествайки легендата
Коментари Харесай

Роналдо е най-великият в Европа

Кристиано Роналдо се настани комфортно на европейския престол, измествайки легендата Ференц Пушкаш. Мегазвездата на Португалия към този момент е №1 по осъществени попадения на национално равнище измежду всички футболисти в историята на Стария континент. Нападателят донесе първа победа за своята татковина на финалите в Русия, реализирайки единственото попадение против Мароко за 1:0. А това бе негов гол №85 за „ мореплавателите “, подобрявайки 62-годишния връх на унгареца. Играчът на „ Реал “ (Мадрид) бе прецизен след удар с глава още в 5-ата минута, а историческият миг стана пред очите на неговата обичана Джорджина Родригес, която бе на трибуните на стадион „ Лужники “ в Москва.
Това бе и четвърто попадение на 33-годишния футболист на мондиала след хеттрика против Испания (3:3). Освен това той съумя да се разпише досега след удари с ляв и десен крайник, както и с глава.
„ Знаехме, че Мароко ще бъде доста нападателен в офанзива – пригна героят след сложния триумф. – Те играят доста динамично и и се раздават на терена. Не беше елементарно. Но, за благополучие, отбелязахме, означих. И в този момент сме на процедура на осминафинал, направихме доста значима стъпка. Ще се подготвим за идващия мач. “
А попадението на Кристиано се оказа съдбовно за Мароко. Африканците са навън от шампионата след второ следващо минимално проваляне. Тимът на Ерве Ренар стана първият изнемощял отбор, макар че игра като еднакъв с европейския първенец от 2016 година.
Отличен мач за Португалия записа и бранителят Жозе Фонте, направил цели 10 основни намеси в своята половина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР