Кристиано Роналдо определено шокира футболния свят, когато преди няколко месеца

...
Кристиано Роналдо определено шокира футболния свят, когато преди няколко месеца
Коментари Харесай

Ще купи ли Саудитска Арабия футбола

Кристиано Роналдо несъмнено шокира футболния свят, когато преди няколко месеца реши да продължи кариерата си не в някой европейски гранд, а в Ал-Насър.
 Кристиано Роналдо - на крачка от депортирането от Саудитска Арабия
Роналдо - на крачка от депортирането от Саудитска Арабия

Постъпката, с която си навлече гнева на доста хора

От няколко месеца интензивно се приказва и за бъдещето на Лео Меси, като е към този момент е ясно, че той няма да продължи да играе за ПСЖ. Към момента не се знае какво ще е неговото решение, само че разновидности и предложения не липсват. Едната, несъмнено, е завръщане в Барселона, само че другата е надалеч по-примамлива от финансова позиция.

Според реномирания състезателен публицист Фабрицио Романо, различен огромен тим от Саудитска Арабия - Ал-Хилал, е предложил на Меси контракт за две години, като цената му е съвсем 1 милиард евро. Или това, което се знае, е, че е повече от 400 милиона евро на година.

И до момента в който аржентинецът умува за бъдещето си, друга огромна звезда към този момент взе решение за своето. Превърналият се в именит нападател за Реал Мадрид - Карим Бензема, също ще играе от идващия сезон в. Той е минал в Ал-Итихад за интервал от три години, като ще получава по 200 милиона евро на сезон.

Същите Ал-Итихад демонстрират интерес и към футболиста на Челси Н`Голо Канте, като съгласно Романо му е препоръчана заплата от 100 милиона евро на година. На футболните почитатели несъмнено им се коства, че губят връзка с действителността и всичко това не се случва в действителност, а във FIFA-та, само че си е самата истина.

Тези големи заплати впечатлиха една от звездите на NBA - Янис Адетокумбо, който реши да се пошегува. Баскетболистът написа, че след новите за Роналдо, Бензема и слуховете за Меси е подготвен да играе като вратар във футболното състезание на Саудитска Арабия.

I was just sitting on my couch scrolling through For you page. Messi Ronaldo and Benzema. If you’re looking for a goalie for next season, let me know.
— Giannis Antetokounmpo (@Giannis_An34)

И даже не смеем да кажем, че това няма по какъв начин да се случи. Но е реалност, че единствено с тези футболни прехвърляния не се изчерпват парите, които Саудитска Арабия налива в спорта. За последните няколко години разнообразни капиталови фондове, свързани с шейховете на страната, се намесиха много съществено във футбола. Английският Нюкасъл е благосъстоятелност на подобен.

Саудитите финансират голф лигата LIV Golf, който има за цел да се яви освен като опция, само че и като съперник на PGA Tour. И това не е всичко. Финалните мачове за Суперкупите на Испания и Италия се играят също в Саудитска Арабия.

Като според Play the Game договорът с испанската футболна федерация е възобновен и те ще взимат по 34 милиона $ на година, с цел да се играе финалът за Суперкупата в. Сега се чака, че страната ще кандидатства за хазаин на Световното състезание по футбол през 2030 година
 Тайгър Уудс, LIV Golf и какъв брой милиона е отказал, с цел да се състезава в голф тур
Милионите, които Тайгър Уудс отхвърли

И голфът към този момент не е това, което беше

А парите на саудитите стигат и до F1, като освен второто съревнование за годината се организира точно в страната, само че те имат и стратегическо партньорство с един от тимовете - Aston Martin Racing.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР