Кристиано Роналдо е тазгодишния носител на наградата Златното стъпало. Трофеят

...
Кристиано Роналдо е тазгодишния носител на наградата Златното стъпало. Трофеят
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо с пореден приз за 2020 година!

Кристиано Роналдо е тазгодишния притежател на премията " Златното ходило ". Трофеят се присъжда на футболисти над 28 години, който към момента се състезават, а спечелилият се дефинира с онлайн анкета от 10 играчи, определени от спортни публицисти от целия свят, в която може да гласоподава всеки. Интересното е, че премията може да бъде печелена единствено по един път.

През тази година Роналдо събра най-вече гласове от почитателите, изпреварвайки Лионел Меси и Роберт Левандовски. В анкетата бяха включени и имената на Джорджо Киелини, Неймар, Серхио Рамос, Серхио Агуеро, Жерард Пике, Мохамед Салах и Артуро Видал.

Победителят всяка година получава правото да остави отпечатъци от стъпалата си на Алеята на славата в Монако. Това е 18-ото издание на тази премия, която до момента е печелена от Роберто Баджо, Павел Недвед, Андрий Шевченко, Роналдо, Алесандро Дел Пиеро, Роберто Карлуш, Роналдиньо, Франческо Тоти, Райън Гигс, Златан Ибрахимович, Дидие Дрогба, Андрес Иниеста, Самуел Ето`о, Джанлуиджи Буфон, Икер Касийяс, Единсон Кавани и Лука Модрич.

Тази година Ювентус имаше двоен мотив за наслада, защото с изключение на Роналдо, премия получи и президентът на клуба Андреа Аниели, който бе награден с наградата " Златното ходило авторитет ", което се връчва за пръв път и се дава на настоящи футболни президенти, които са се отличили в своята област. Победителят се дефинира от интернационално жури от спортни публицисти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР