Кристиано Роналдо често е считан за един от най-великите футболисти

...
Кристиано Роналдо често е считан за един от най-великите футболисти
Коментари Харесай

Битката на Кристиано Роналдо за голмайстор на серия през настоящия сезон

Кристиано Роналдо постоянно е считан за един от най-великите футболисти на света, като петкратния притежател на златна топка е същинска машина за голове. Откакто португалската мегазвезда проби в огромния футбол с екипа на Ман Юнайтед, той последователно стартира да се утвърждава, като един от най-хубавите нападатели в историята на най-гледания спорт.

Острието на италианския гранд Ювентус има над 650 маркирани гола в своята кариера на клубно равнище и още 120 попадения осъществени с националния екип на Португалия. А при започване на новата година Кристиано реализира нов незабравим връх, като през последните 15 сезона.

Това бе следващия необикновен връх в неговата кариера, като въпросните 15 гола в италианския шампионат слагат португалеца на полпозишън в борбата при голмайсторите. Откакто Кристиано мина в тима на остарялата госпожа през 2018-та година, той се приспособи към италианското калчо съвсем незабавно.

Още в дебютния си сезон с черно-бялата фланелка, португалеца записа доста положително достижение от 21 попадения в 31 срещи в Серия А. Във втория си сезон при бианконерите обаче той сподели още по-добра игра, като родения на остров Мадейра стрелец завърши акцията с 31 гола в 33 мача, като единствената причина той да не стане голмайстор №1 е феноменалния сезон, който направи нападателя на Лацио Чиро Имобиле.

И макар, че Кристиано към този момент трансферира 35-годишна възраст, което е доста за един футболист, той продължава да е водещ фактор при топ реализаторите на италианския шампионат. Съответно, в случай че погледнем съответните ще забележим, че след 17 изиграни кръга точно Роналдо е с най-големи шансове да се поздрави с това ужасно достижение.

Коефициента на португалеца е оценен на 1.57, до момента в който коефициентите на неговите съществени съперници Ромелу Лукаку и Чиро Имобиле са надлежно 6.00 и 8.00, което ясно демонстрира превъзходството на Кристиано.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР