Кристиан Ваклинов - младежът от Пазарджик, станал известен като спасител

...
Кристиан Ваклинов - младежът от Пазарджик, станал известен като спасител
Коментари Харесай

Пазителят на теснолинейката изнесе урок по родолюбие в Якоруда

Кристиан Ваклинов - младежът от Пазарджик, станал прочут като избавител и страж на единствената настояща теснолинейка в страната ни, беше спецшиален посетител на средношколци от гимназия “Петко Р. Славейков “ в град Якоруда. По покана на преподавателката Сабиха Ходжова гостът е изнесъл пред децата открит урок по родолюбие.



Якоруда е една от спирките по колоритната теснопътна линия, прекосяваща три планини. Затова и за локалните хора тематиката за опазването и популяризирането ѝ е значима. Влакчето има обществена роля за локалната общественост и е значима причина за развиването на туризма в градчето.

Пред децата бе показана още веднъж вдъхновяващата история на теснолинейката през последните 10 години и наблюдаваха събитията от желанията на страната линията да бъде закрита до през днешния ден, когато тя към този момент се радва на интернационален интерес като една от неповторимите български туристически атракции. Цялата тази позитивна смяна страната ни дължи на Кристиан Ваклинов и всички негови съидейници от Гражданско съдружие “За теснолинейката “.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР