Кристиан Пулишич ще запомни не само заради класирането на тима

...
Кристиан Пулишич ще запомни не само заради класирането на тима
Коментари Харесай

Най-малтретираният футболист в Шампионската лига от десетилетие насам

Кристиан Пулишич ще запомни освен поради класирането на отбора му " Челси " за полуфиналната фаза и премията за състезател на мача, която му беше връчена след последния сигнал. Американецът стана най-фаулираният футболист в дуел от Шампионската лига в последните 10 години.

" Драконите " действаха безогледно против Пулишич и направиха общо 11 нарушавания против него, като три от тях бяха последвани и от жълти картони за играчите на Серджо Консейсао. Лионел Меси е последният футболист, който е бил фаулиран толкоз доста пъти в мач от най-престижния европейски шампионат. Това се случи в полуфиналния дуел на " Барселона " против " Реал Мадрид " през сезон 2010/2011.

Снимка: Reuters

Седем разнообразни играчи на " Порто " прибегнаха до непозволени дейности, с цел да спрат Пулишич, като най-деен в това отношение беше капитанът Серджо Оливейра, направил 3 фаула. Освен него, публични предизвестия получиха още Луис Диас и Пепе, който през 2011 година беше част от състава на " Реал " Мадрид, само че нямаше заслуга за огромния брой нарушавания против Меси, защото изтърпяваше наказване за аления си картон против " блаугранас " в първата среща.

Статистиката демонстрира, че повече от 50 % от нарушаванията на играчите на " Порто " (общо 20) в реванша против " Челси " са били точно против Пулишич. Американецът е бил много по-малтретиран през второто полувреме, през което се е озовал на земята цели 8 пъти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР