Крис Рамзи е рекордьор по изминато разстояние с електрически велосипед(снимка:

...
Крис Рамзи е рекордьор по изминато разстояние с електрически велосипед(снимка:
Коментари Харесай

Ентусиаст ще кара електромобил от Южния до Северния полюс


Крис Рамзи е рекордьор по изминато разстояние с електрически велосипед
(снимка: Chris Ramsey / Twitter)

Британският авантюрист Крис Рамзи е възнамерявал да измине над 27 300 км от Южния полюс до Северния полюс с електромобил. Рамзи възнамерява идното си пътешестване в продължение на четири години.

Маршрутът ще го води през 14 страни и три континента, при температури, които се чака да варират от -30°C до 28°C. Пътуването ще отнеме към 120 дни и ще спести 29 тона CO2 в съпоставяне със същата разходка в автомобил с мотор с вътрешно горене. Ако всичко върви добре, Рамзи ще потегли на своето премеждие от полюс до полюс в края на 2022 година

„ Нашата задача е да покажем, че електрическите транспортни средства могат да се оправят с най-суровите среди – от студа на полюсите до горещите и влажни джунгли на Южна Америка ”, споделя Рамзи, представен от.

„ Това е най-хубавият тест за пробег и устойчивост и посредством превъзмогване на тези трудности ние се стремим да потвърдим, че възприемането на електрическите автомобили е опция за всички, като в същото време покачваме осведомеността за устойчивия метод на живот, планове за запазване на природата и нововъведенията в областта на възобновимата сила ”, добавя приключенецът.

За напредването с електрически автомобил не е оригиналност. През 2017 година той и брачната половинка му Джули бяха първите, приключили монголското рали от 16 000 км с електрическо транспортно средство. В продължение на 56 дни те караха от Англия до Сибир, минавайки през 20 страни.
още по тематиката
Освен това Рамзи влезе в Книгата на международните върхове на Гинес за най-голямо разстояние, изминато с електрически велосипед за 12 часа, като измина 286 км през 2018 година.

Полярният експерт Arctic Trucks приготвя електрическите експедиционни транспортни средства, възнамерява маршрутите и обезпечава логистична поддръжка. „ Признаваме, че електрическите транспортни средства с акумулатори би трябвало да преодолеят някои значими трудности, с цел да могат да се употребяват при рискови студове – предизвикателство, за което сме разчувствани да бъдем част от създаването на решения ”, споделя ръководителят на Arctic Truck – Емил Гримсон.

„ Полярните райони са доста значими за всички нас по разнообразни аргументи и дейностите там ще се усилват. Този план ще ни даде значима информация за това по какъв начин да създаваме бъдещите си транспортни средства. Ние сме доста разчувствани да работим дружно с Крис и неговия екип, с цел да предложим поддръжка за това неповторимо премеждие ”, добавя Гримсон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР