Криптовалутите покоряват нови върхове през тази година. Bitcoin поскъпна с

...
Криптовалутите покоряват нови върхове през тази година. Bitcoin поскъпна с
Коментари Харесай

Bitcoin или Ethereum: Коя криптовалута е по-добрата инвестиция?

Криптовалутите покоряват нови върхове през тази година. Bitcoin нарастна с 98% до цена от малко над 57 000 $ при започване на тази седмица. За съпоставяне показателят S&P 500 е повишен с 30% за същия интервал.

Но не bitcoin в действителност предлага най-хубавата рентабилност на пазара на виртуални валути. Втората най-голяма криптовалута се движи с много по-бурни темпове. От началото на актуалната 2021 година, Ethereum е поскъпнал с внушителните 434% до цена от малко над 4000 $, сочат данните на Coindesk, представени от Fortune.

Така Ethereum може да се похвали с четири пъти по-висок напредък по отношение на най-популярната криптовалута на пазара. Въпреки това, bitcoin господства във връзка с пазарната си капитализация. Към момента на приготовление на материала пазарната оценка на bitcoin доближава 1.03 трилиона $, до момента в който тази на Ethereum възлиза на 455.2 млн. $, сочат данните на CoinMarketCap.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Криптовалутите съществуват от над 10 години на пазара. Ако д...

Защо въпреки всичко Ethereum нараства с толкоз бързи темпове. Някои вложители, като Марк Кюбан, насочват вниманието към способността на Ethereum да обработва повече преводи на секунда по отношение на Bitcoin. А в цифровия свят скоростта постоянно побеждава.

От друга страна, доходността при bitcoin и Ethereum наподобява оскъдна на фона на повишаването на Dogecoin, който добави над 10 000% от началото на тази година. Това трансформира виртуалната валута в четвъртата най-голяма с обща пазарна капитализация от 63.5 милиарда $.

Но може ли възхода на пазара през 2021 година да бъде резистентен? По думите на Даниел Айвс, ръководещ шеф финансови проучвнаия в Wedbush Securities, цените на криптовалутите надскачат действителната им стойност. Въпреки това, той предвижда, че повишаването ще продължи. Според него, крипто взривът към момента е в начален етап и ще се разгърне през идващото десетилетие. Той има вяра, че занапред ще се усилват.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР