Криптовалутите ги очаква много силен спад – до нивото на

...
Криптовалутите ги очаква много силен спад – до нивото на
Коментари Харесай

Светило от МВФ предрича крах на криптовалутите

Криптовалутите ги чака доста мощен спад – до равнището на минималните им стойности, предвижда неотдавна някогашният основен икономист на Международния валутен фонд (МВФ) – Кенет Рогоф.
В изявление за телевизионния канал CNBC икономистът съобщи, че курсът на биткойн ще падне до 100 $, а цената на останалите криптовалути ще намалее десетки пъти. Прогнозата на Рогоф обгръща интервал от 10 години.
още по тематиката
Според него, сриването на криптовалутите ще бъде резултат от дейностите на държавните управления, които имат намерение да наложат непоколебим надзор върху виртуалните пари. Действия и сигнали за сходни планове към този момент идват от разнообразни страни.
В момента криптовалутите са идеално средство за пране на пари и на процедура не се употребяват като платежен инструмент. Но щом държавните управления стартират да управляват биткойн и другите криптовалути, вложителите ще изгубят интерес към тях, вследствие на което виртуалните пари внезапно ще се обезценят.
След внезапното повишаване през предходната година, от началото на 2018 година курсът на биткойн е неустойчив и се колебае в необятни граници. Флуктуациите нормално са подбудени от един или други дейности на държавните управления в разнообразни страни, включително Китай и Япония.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР