Криминалният психолог Тодор Тодоров и колежката му Велина Владимирова коментираха

...
Криминалният психолог Тодор Тодоров и колежката му Велина Владимирова коментираха
Коментари Харесай

Покъртително: Убиха бащата на репортер от „Господари на ефира“ / ВИДЕО

Криминалният психолог Тодор Тодоров и колежката му Велина Владимирова разясниха наболели тематики в подкаста на журналиста и кадър на „ Господари на ефира “ Дани Йорданов.

В полезрението на двамата попадна случая, при който 18-годишен бе погубен от служител на реда, а други двама задържани, след обир и нанесен с тръби побой върху девойки.

Тодоров призна, че с помощта на употребяваното от униформения оръжие, той се усеща по-защитен и по-спокоен.

„ Жалко и тъжно е, тъй като в България повече сме привикнали да убиват служители на реда. Неговата роля е да употребява мощ, когато някой не съблюдава закона “, сподели той.

Тодоров акцентира, че това най-вероятно е огромна покруса за фамилията на убития, само че няма по какъв начин обществото да гледа от тази призма. „ Ами жертвите? Те са бити с тръби и ограбени. Тази контузия се преодолява мъчно. Още в фамилията човек би трябвало да научи, че не може по този начин да се държи с хората “, счита психологът.

„ Защо той да може да предизвиква болежка, а той да не може да я поеме. Полицията защо е? Много хора ще кажат, че съм кръволог. Грабежът е второто по наказуемост закононарушение след убийството. Оказваш опозиция и бягаш “, споделя той.

Водещият реши да опише за случай от преди 10 години, когато е бил в Съединени американски щати и е видял по какъв начин служител на реда прави суплес на мъж, който не се подчинява на команда да спре.

„ Има служители на реда обаче в България, които искрено се заяждат. Дори сега имам персонален проблем с служители на реда, които не си правят работата “, сподели той.

Тодор Тодоров обаче му сподели, че е редно да осведоми феновете за какъв персонален проблем става въпрос и предложи той персонално да го стори:

„ На Дани татко му беше погубен. Като споделям погубен, може би звучи мощно, само че гибелта му беше породена от обстановка и човек, който би трябвало да поеме отговорност. Полицията имаше време да свърши работата си, само че тя изрично не реагира съответно “, сподели той.

„ Благодаря ти, аз нямам мощ да го опиша това “, включи се Йорданов, а психологът продължи:

„ Има хора, които си правят работата вярно и по разпоредбите. В този случай, в който приказваме за баща ти, ще стане ясно за какво тези хора от Районното полицейско ръководство в Бяла Слатина не си правят работата “, съобщи Тодоров.

„ Малко съм съкрушен по тематиката с полицията поради този случай и това, че там не са си свършили работата. Много ми е свеж казусът, доста ми е тежък. Буквално се случи преди месец, дори няма месец. Нека излезем обаче от персоналните неща. Ще забележим какво ще стане с инспекциите “, съобщи Йорданов.

Инфо: Блиц

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg