Криминалният журналист Стефан Ташев смята, че е очевидно колко остарял

...
Криминалният журналист Стефан Ташев смята, че е очевидно колко остарял
Коментари Харесай

Модерни системи за по-ефективна охрана на затворите

Криминалният публицист Стефан Ташев счита, че е явно какъв брой стар е Централният софийски затвор, който е на повече от 100 години. Според него не е обикновено също постройката да се намира в центъра на София.
" Аз съм уверен, че в случай че този затвор беше отвън София, отвън обитаемо място, тези двамата мъчно щяха да се измъкнат толкоз елементарно ", сподели журналистът в студиото на " България заран ".

Адвокат Марин Марковски се съгласи с Ташев, че пандизът в действителност е остарял. По думите му всички места за отнемане от независимост в цялата страна са правени от доста опитни архитекти и доста добре за времето, в което са строени.

Двамата се сплотиха към това, че би трябвало пандизите да бъдат доста добре охранявани с съвременна техника и повече надзиратели, с цел да се избегнат сходни случаи като с бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев.

" Един затвор може да бъде охраняван по съвършен метод, даже един остарял затвор. Съвременната видеотехника и контролът на достъпа дават опция да се охранява по съвършен метод ", изясни юрист Марин Марковски пред Bulgaria ON AIR.

Криминалният публицист Стефан Ташев добави, че защитата на местата за отнемане от независимост би трябвало да бъде по-модерна.

" С един надзорник на 100 души, без съвременни охранителни системи, няма по какъв начин да се справяш, ще има и още бягства ", безапелационен беше Стефан Ташев в ефира на " България заран ".

Адвокат Марковски пък добави, че въвеждането на съвременни системи за защита, надзор на достъп и видеонаблюдение в българските затвори е нещо, което може да стане в къси периоди, в случай че се отделят средствата, които са нужни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР