Криминалисти от Шумен пресякоха схема за разкомплектоване на противозаконно отнети

...
Криминалисти от Шумен пресякоха схема за разкомплектоване на противозаконно отнети
Коментари Харесай

Разбиха схема с откраднати автомобили, разглобявани на части в Шуменско

Криминалисти от Шумен пресякоха скица за разкомплектоване на незаконно отнети коли, оповестиха от полицията.

Работата по случая почнала при започване на годината след добита оперативна информация, че в парцел в шуменско село се разглобяват коли.

В рамките на следствието криминалистите влезнали в дирите на двама мъже - на 32 и 36 години, а в дните сред 24 и 26 май било подхванато претършуване на три адреса - два от тях в Шумен и населявани от 36-годишния шуменец и един - в село от региона, населяван от 32-годишния.

Претърсване е осъществено и на автомобил, благосъстоятелност на 36-годишния мъж. Намерени и конфискувани са голям брой авточасти, движимости и аксесоари от разнообразни марки и модели коли.

Предполага, че те са от незаконно отнети Мерцедес „ Ц200 “ с търговищка регистрация, два буса Мерцедес „ Спринтер “ с добричка и софийска регистрации, Мерцедес с пловдивска табела, Фолксваген „ Крафтер “ и Мерцедес „ МЛ “ с непознати регистрационни табели.

Според първичната информация транспортните средства са били разкомплектовани от двамата през интервала декември 2021 година - май 2022 година , за което те са получавали разнообразни парични суми. 

След задържането им за период до 24 часа, двамата мъже са разпитани пред арбитър и те са създали признания, като са им повдигнати обвинявания.

Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на прокуратурата и са известени регионалните дирекции, на територията на които са били осъществени незаконните отнемания с оглед обмисляне и осъществяване на процесуално-следствени дейности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР