Криминалисти от РУ- Шумен установиха и задържаха извършител на кражба

...
Криминалисти от РУ- Шумен установиха и задържаха извършител на кражба
Коментари Харесай

Крадец от Варна се издъни и в Шумен

 Криминалисти от РУ- Шумен откриха и задържаха причинител на кражба на дамско портмоне, оповестиха от полицията в Шумен. Работата по случая почнала след получен сигнал от 52-годишна жена от Велики Преслав на 19 октомври в полицейското ръководство. Пред униформените тя съобщила, че  получила известие за изтеглена парична сума от дебитната й карта. Малко по-късно открила, че й липсва дамското портмоне, в което имало персонални документи, парична сума, дебитни карти.

По думите й то било откраднато от административна постройка във Велики Преслав. Предприети са незабавни дейности за определяне на причинителя. Криминалисти от Шумен влезнали в дирите на 45-годишен мъж от Варна. Със подпомагане на сътрудниците им от 1 РУ- Варна бил открит. Варненецът бил разпитан. Посочил мястото край Шумен, на което изхвърлил портмонето на дамата, откакто изтеглил парична сума от една от дебитните й  карти в размер на 400 лв.. Освен тази сума взел и наличните в портмонето пари, които по данни на пострадалата били към 100 лв.. Задържан е в РУ- Шумен за период до 24 часа.

Работата по формираното досъдебно произвеждане за закононарушения по член 194 алинея 1 и член 249 от Наказателен кодекс продължава под управлението на Окръжна прокуратура- Шумен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР