Криминалисти от ОДМВР- Шумен задържаха двама криминално проявени мъже, от

...
Криминалисти от ОДМВР- Шумен задържаха двама криминално проявени мъже, от
Коментари Харесай

Иззеха оръжие и наркотици от криминално проявени

Криминалисти от ОДМВР- Шумен задържаха двама престъпно проявени мъже, от тях са конфискувани опиати и оръжия. Акцията била извършена през вчерашния ден по обяд след получена информация на ул. “Софийско шосе “ на входа на Шумен. Там за инспекция бил спрян лидерът на лек автомобил БМВ с шуменска регистрация.

Зад кормилото бил 47-годишен мъж от село Изгрев, пасажер в автомобила бил 20-годишен гражданин от същото село. След претършуване в колата е открит плик със 120 грама метамфетамин и различен с към 80 грама тревиста маса – марихуана.

При последвало претършуване в дома на 47-годишния мъж в село Изгрев са открити и конфискувани 2 револвера, единият със заличени номера и надписи, а другият марка „ Кузей “. Иззети са два пълнителя с общо 33 муниции 9х19мм. В населявана от него квартира в Шумен криминалисти иззели още две огнестрелни оръжия - револвер със заличени номера и втори „ Кузей “, двата с цялостни пълнители.

Двамата са арестувани за период до 24 часа в РУ- Шумен. 47-годишяният мъж е осъждан за контрабанда на високорискови наркотични субстанции и бягство от пандиза, а 20-годишният му другар е съден за палеж. Работата по формираното досъдебно произвеждане за закононарушение по член 354 А алинея 1 от Наказателен кодекс продължава под контрол на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР