Криминалисти от Областната дирекция на МВР-Шумен разкриха плантация за канабис

...
Криминалисти от Областната дирекция на МВР-Шумен разкриха плантация за канабис
Коментари Харесай

Хванаха инспектор от БАБХ, имал цяла плантация с марихуана

Криминалисти от Областната дирекция на МВР-Шумен разкриха ферма за канабис в дома на контрольор от Българската организация за сигурност на храните (БАБХ), заяви радио " Дарик ".

В кв. „ Дивдядово “ са открити 80 кг стебла и листа марихуана в развой на сушене. Намерено е също и количество суха маса.

Старши комисар Ялчън Расим изясни, че до разкриването на закононарушението се стигнало откакто бил получен сигнал, че в къщата се отглежда канабис.

Работата по случая почнала преди към 15 дни. Получен бил сигнал, че в къща в кв. „ Дивдядово “ на град Шумен, благосъстоятелност на 32-годишния мъж, който е ветеринарен доктор и контрольор в Българската организация за сигурност на храните (БАБХ), се отглежда марихуана.

Криминалисти открили ползвателя на парцела и транспортното средство, с което се придвижва. След като попаднал в полезрението им, в допълнение било обявено, че мъжът кара след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.



Още в деня, в който била получена информацията, била основана организация за инспекция на сигнала. На 9 октомври към 18:40 часа на ул. “Генчо Панайотов “ в Шумен полицейски екип спрял за инспекция лидер на лек автомобил Нисан „ Терано “ с шуменска регистрация. Бил във очевидно несъответстващо положение. Бил тестван с дрегер за шофиране след приложимост на алкохол. Показанията отчели 0,2 промила в издишания въздух. Извършена му била инспекция с дръг тест, който отчел позитивна на канабис проба. Заради острия аромат на марихуана било осъществено претършуване в лекия автомобил, а по-късно и в жилище на ул. “Генчо Панайотов “ в Шумен.

В къщата криминалисти намерили огромно количество стръкове, които при направения полеви наркотест реагирали на канабис. Претърсването траяло на идващия ден. Във всички пространства в парцела били открити растения, сложени за сушене с височина сред метър и метър и половина. Иззети са 298 отрязани растения, както и 9 полиетиленови чували със суха листна тревна маса. Работата по документиране на закононарушението траяла под контрол на прокурор от Районна прокуратура – Шумен.



Мъжът разказал също, че е засадил и отглежда за лична приложимост марихуана в гориста околност край преславско село Янково.

Там, на имот от към 500 кв.м. имало засадени 51 растения с друга височина и листна корона. 18 от тях били с изрязана листна маса и съцветия. За растежа на канабисовите растения грижи полагал персонално К.К., който ги поливал и торил от време на време. Някои от тях достигнали височина 3.90 метра, а другите били сред 1,70 и 2,50 метра. Растенията били конфискувани.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР