Криминалисти на ОДМВР - Пазарджик задържаха четирима извършители на домови

...
Криминалисти на ОДМВР - Пазарджик задържаха четирима извършители на домови
Коментари Харесай

Известни столични извършители на кражби са задържани

Криминалисти на ОДМВР - Пазарджик задържаха четирима причинители на домови обири. Известни столични причинители на обири са арестувани по време на следващия им удар от пазарджишки криминалисти, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Специализираната интервенция е извършена от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОДМВР-Пазарджик със съдействието на  екипи на бранш „ Специални тактически дейности “ при ОДМВР – Пловдив.

През месец май били подхванати дейни дейности от структурите на регионалната дирекция за противопоставяне и предварителна защита на домовите обири и кражбите от офиси на компании. В хода на оперативните дейности в  полезрението на криминалистите попаднали трима столичани на възраст 48, 49 и 54 години. Мъжете били с голям брой криминалистически регистрации за взломни обири от жилища и касоразбивания.

В хода на извършените полицейски дейности било открито, че вниманието на мъжете е ориентирано към къща, благосъстоятелност на 45-годишна жена от Пазарджик.

Те били заловени при извършена полицейска интервенция в петък вечерта, когато създали опит да отворят входната врата на жилището на жертвата. Заедно с тях бил арестуван и 22-годишен мъж от Пазарджик, който подпомагал групата с информация.



От арестуваните и автомобила им са конфискувани  мобилни телефони, заготовки на ключове, тръбен ключ, щанга вид „ кози крайник ” и ръкавици.



На четиримата са им наложени полицейски ограничения за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане, работата по което продължава под надзора на районната прокуратура в Пазарджик.

Продължава работата по изясняване и документиране на незаконната им активност.    

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР