Криминалисти излязоха на протест срещу решението на МВР да ги

...
Криминалисти излязоха на протест срещу решението на МВР да ги
Коментари Харесай

Криминалисти излязоха на протест

Криминалисти излязоха на митинг против решението на Министерство на вътрешните работи да ги съди за хонорари, получени от тях като движимости лица сред 2016 и 2017 година, съобщи Българска национална телевизия.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че хонорарите са получавани от съда, до момента в който са изпълнявали служебните си отговорности, заради което не им се поставят.

Малко след 11 часа през вчерашния ден шествието на криминалистите потегли от Министерство на вътрешните работи и без да блокира придвижването на транспортните средства приключи пред постройката на правосъдното министерство. Протестиращите обясниха, че Министерство на вътрешните работи е завело цивилен искове против 49 чиновници да върнат възнаграждения, изплатени от правосъдното министерство.

Албена Прадоева - член на УС на Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи съобщи: " Не чакаме Министерство на вътрешните работи да си отдръпна исковете, които е завел, по-скоро желаеме да срещнем съдиите, че това не е индивидуален случай, а касае всички служители-вещи лица на Института по криминалистика ".

Протестиращи попитаха за какво, в случай че са нарушили закона, не получават дисциплинарни санкции, а против тях Министерство на вътрешните работи е завежда цивилен искове.

Валентин Попов - ръководител на УС на Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи сподели: " Ако Министерство на вътрешните работи има нещо срещу определенията на съда, за какво не се обърне към съда, за какво се обръща към тези, които с определение на съда са получили нещо. И второ, което ме учудва, по тази логичност, че са получили някакви средства, които не им се поставят, за какво с сътрудниците не се занимава прокуратурата ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР