Крим национализира имуществото на Ринат Ахметов, Игор Коломойски, Арсений Яценюк

...
Крим национализира имуществото на Ринат Ахметов, Игор Коломойски, Арсений Яценюк
Коментари Харесай

Останките от разкоша на украинските олигарси ще помогнат на СВО

Крим национализира имуществото на Ринат Ахметов, Игор Коломойски, Арсений Яценюк и други известни украински богаташи. След търговете и продажбата на предприятия, приходите ще отидат за потребностите на участниците в СВО. За какви съответни обекти става дума и ще съумеят ли украинските олигарси по някакъв метод да оспорят това решение?

В петък Държавният съвет на Крим одобри резолюция за национализация на имуществото на украинските олигарси Ринат Ахметов и Игор Коломойски, както и на други чужденци и страни, които не са другарски настроени към Русия. Общо описът съдържа към 500 обекта - предприятия, банки и недвижими парцели, свързани с туризма и спортната инфраструктура.

„ Работата на антитерористичната комисия по определяне на имуществото на съучастници на киевския режим в Крим ще продължи. Няма да позволим на тези, които спонсорират убийствата на нашите бойци, закононарушения против съветския народ, цивилни, да печелят пари на нашата земя “, написа Владимир Константинов, ръководител на кримския парламент, в своя канал в “Телеграм ”.

Между другото, на национализация предстои собствеността на територията на полуострова, която публично е записана на предприятията на Ахметов Новокраматорски машиностроителен цех, Централния минно-обогатителен комбинат, Харковския машиностроителен цех “Шахтьор ”, както и предприятието “Транспортна логистика ”, благосъстоятелност на Игор Коломойски.

Освен това описът включва кино “Сатурн ” на Арсений Яценюк, Алминския цех за строителни материали на Сергей Тарута, както и завода за желязна руда в Камиш-Бурунски, корабостроителния цех “Залив ”, хипермаркет “Новацентър ” и два имота на футболния клуб “Динамо Киев ” в село Орджоникидзе покрай Феодосия.

В листата са и парцелите на 12 банки, в това число: “Финанси и заем ”, “Имексбанк ”, Акционерна банка “Проминвест ”, Украинска акционерна комерсиална индустриално-инвестиционна банка, Държавна експортно-импортна банка на Украйна.

„ Процесът не значи закриване на предприятия – те не престават да работят с ново управление. След това ще бъдат приватизирани. Властите имат намерение „ да оставят облагата от продажбата на предприятия и работата им в Русия и да ги изпратят в поддръжка на участниците в СВО в интерес на нашия народ “, акцентира Константинов.

„ Имуществото на украинските олигарси ще бъде продадено на търг, а получените средства ще бъдат употребявани за подкрепяне на участниците в спецоперацията, оборудването и снабдяването им и закупуването на нужното съоръжение “, сподели Дмитрий Белик, член комисията по интернационалните въпроси на Думата, представител на Крим и Севастопол.

„ Що се отнася до вероятностите украинските олигарси да оспорят това решение в интернационалните съдилища, мога да кажа, че това явно е неблагодарна задача. В този случай съдилищата би трябвало или да признаят Крим за съветски, или да откажат да одобряват тези тъжби “, сподели депутатът.

„ Самото решение е безусловно вярно, естествено и заслужено. Собствениците на тези предприятия поддържат режима в Киев, тъй че е неприемливо облагите, получени в Крим, да отиват за потребностите на неонацистите “, заключи депутатът.

„ В допълнение, в редица предприятия е допустимо да се провежда производството на неща, нужни за бойци, муниции и даже инженерни защитни структури. Това ще бъде доста алегорично “, прибавя кримският политолог Владимир Джарала.

„ И бих желал да припомня на тези олигарси, че през 2013 година точно те провокираха рецесията, която ескалира в Евромайдан и преврата през 2014 година Те мислеха, че се борят с Янукович, а в този момент берат плодовете от активността си “, сподели анализаторът.

„ Мисля, че няма смисъл нито Ахметов, нито Коломойски да се оплакват на интернационалните инстанции. За тях е доста по-важно да се тревожат за персоналната си сигурност и за имуществото, което са запазили в Украйна и на Запад. Не без причина, в последна сметка управляващите неотдавна пристигнаха при Коломойски с обиски. Явно ги чакат сложни моменти. И в Крим всичко ще бъде наред. И за участниците в СВО също “, заключвми специалистът.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР