Крилото Марио Топузов прави отлично начало на сезона с екипа

...
Крилото Марио Топузов прави отлично начало на сезона с екипа
Коментари Харесай

Марио Топузов пред ТОПСПОРТ: Доброто представяне на ФК ЦСКА 1948 не е изненада, а плод на много работа и усилия

Крилото Марио Топузов прави чудесно начало на сезона с екипа на ФК ЦСКА 1948. 23-годишният състезател към този момент има 4 асистенции и получава от ден на ден шансове от треньора Любослав Пенев. Пред ТОПСПОРТ Топузов разяснява представянето си, както и това на тима и показа какви са задачите след положителното начало на сезона.

- Марио, стартира чудесно сезона, имаш 4 асистенции. Отборът се показва сносно. Какъв е коментарът ти за акцията досега?

Да, започнахме сносно. Допуснахме единствено две неприятни загуби, само че считам, че в тях заслужавахме най-малко тъждество. Дори в мача с ЦСКА, заслужено бе да победим. Вървим сносно. Следваме пътя си, който считам, че е верният.

- Стартирахте сезона с победа над Левски. Смяташ ли, че сте приятната изненада в шампионата?

Не мисля, че сме изненада. През лятото направихме добра селекция, с чужденци. Вдигнаха класата. Дадохме поръчка да сме измежду челните тимове и считам, че това е изцяло справедливо, плод на доста работа. Представянето ни не е изненада, а логически резултат от огромните ни старания. 

 Уникално достижение на Ивайло Чочев
Уникално достижение на Ивайло Чочев

Вече има 10 гола

- Какъв треньор е Любослав Пенев?

Много добър треньор. Изискващ, държащ на дисциплината. За нас нападателите, препоръките му са скъпи. Казва ни по какъв начин да се нареждаме в избрани обстановки, по какъв начин да отиграваме. За мен е огромна чест да имам подобен треньор.

- Какви са задачите пред тима? Някои даже поставят ФК ЦСКА 1948 в сметките за битката за купата, какви са настройките в тима за това?

Нямаме съответна цел. Извличаме максимума и следваме нашия път. Искаме да играем прекрасен футбол и гледаме мач за мач.

- Пристигна в тима преди две години, по какъв начин се стигна до прехвърлянето ти от Септември (Симитли) във ФК ЦСКА 1948?

Да, тогава играех във Втора лига със Септември. Беше ме следил помощникът на тогавашния старши треньор на ФК ЦСКА 1948 Йордан Юруков. Моят ментор в Септември - Спас Стоименов беше дал рекомендации за прехвърлянето ми, оказа помощ ми. Първите месеци във ФК ЦСКА 1948 бяха сложни за мен. Футболът беше по-различен, самата акомодация. С доста труд се оправих и в този момент се усещам чудесно в тима.

- Как се промени тимът за тези две години, в които си в него?

Както към този момент загатнах, пристигнаха чужденци, които подвигнаха равнището. Имаме сплав сред опитни, чужденци и млади играчи. Колективът е на доста високо равнище. Смятам, че с положителното ни показване досега, бихме желали да реализираме още повече. Апетитът ни идва с яденето и имаме огромна упоритост.

- За какво мечтаеш във футболен аспект?

Всеки ден да надграждам своите качества. Ще забележим до каква степен ще стигна. Всеки футболист си мечтае за трансфер в чужбина, само че той не би трябвало да е непременно. Офертата би трябвало да си заслужава. Разбира се, бленувам и да стана национал. Това е неповторима чест и се надявам някой ден да я изпитам.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР