Кремъл заяви, че анексираният от Москва Кримски полуостров е уязвим

...
Кремъл заяви, че анексираният от Москва Кримски полуостров е уязвим
Коментари Харесай

Кремъл направи откритие: Има риск от атаки на Украйна срещу Крим

Кремъл съобщи, че анексираният от Москва Кримски полуостров е уязвим за украински офанзиви, откакто публични лица оповестиха, че са свалили дрон покрай основна военноморска база.

Последното нахлуване с дрон идва, откакто съветският президент Владимир Путин неотдавна посети единствения мост, свързващ Крим с съветската континентална част, с цел да изследва работата по ремонта на основната артерия, развалена при гърмежа, за който Москва упреква Киев.

“Със сигурност има опасности, тъй като украинската страна продължава политиката си на образуване на терористични набези. Но, въпреки това, информацията, която получаваме, демонстрира, че се подхващат ефикасни контрамерки ”, съобщи пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Назначеният от Москва губернатор на Крим Сергей Аксьонов съобщи предишния месец, че Русия укрепва укрепленията на полуострова след последните набези. Губернаторите на две съветски области, граничещи с Украйна, обявиха, че са инспектирали построяването на отбранителни линии дни откакто украински безпилотни самолети удариха основни военни летища.

При последния случай над Крим през днешния ден Русия заяви, че е свалила дрон над Черно море покрай Севастопол – най-големия град на Кримския полуостров, в който се намира основна съветска военноморска база.

Полуостровът беше анексиран от Русия през 2014 година след така наречен референдум, който Украйна и Западът по този начин и не признаха. Руските военни използваха Крим като един от плацдармите за военната си намеса в Украйна на 24 февруари и той постоянно е нападнат от безпилотни самолети.
Задържани “шпиони ”
От февруари насам имаше няколко детонации в съветски военни обекти в Крим или наоколо до тях, в това число координирана офанзива с дронове против основно съветско военноморско пристанище в Севастопол.

През октомври Керченският мост, свързващ полуострова с съветската суша, беше отчасти опустошен при нахлуване, което Москва приписа на Украйна.

Свалянето на безпилотния аероплан в четвъртък стана след серия от набези надълбоко в Русия, в това число на летище Енгелс – военна база за стратегически бомбардировачи, за които Украйна не е поела отговорност.

Отделно съветската работа за сигурност (ФСБ) арестува в Крим двама души, упрекнати в шпионаж в интерес на Украйна, и ги упрекна в “държавна измяна ”, оповестиха от пресслужбата на организацията. ФСБ “спря противозаконните дейности на двама съветски жители, обвинени в осъществяване на държавна измяна под формата на шпионаж в полза на Службата за сигурност на Украйна ”, се споделя в изказването.

Единият от арестуваните е “привърженик на украинската националистическа идеология и е бил вербуван от украинските секрети служби през 2016 година ”, се показва още в текста. Той е обвинен, че е “предал на задгранична организация за сигурност данни за местоположението на обекти на съветското министерство на защитата, които биха могли да бъдат употребявани против сигурността на Русия ”.

 
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР