Кремъл се опитва да мобилизира промишлеността, за да подкрепи продължаващите

...
Кремъл се опитва да мобилизира промишлеността, за да подкрепи продължаващите
Коментари Харесай

Кремъл се опитва да мобилизира военната промишленост

Кремъл се пробва да активизира индустрията , с цел да поддържа продължаващите към този момент пет месеца съветски военни старания в Украйна.

Институтът на наблюдаване на войната , основан във Вашинготн (ISW) се базира в днешната си сводка за войната на Украинското основно ръководство на военното разузнаване (ГУР), което при започване на август месец заяви за " индустриална готовност " на отбранителните предприятия, като Кремъл е забранил на някои чиновници и на цялото управление на съветския държавен конгломерат " Ростех " да излизат в отпуск.

Военно-промишлената комисия на Руската федерация, управлявана от съветския президент Владимир Путин, се готви да промени програмата на държавна отбранителна поръчка до началото на септември и да усили разноските с 600-700 милиарда рубли (приблизително 10 милиарда долара).

ISW показва и известие на съветското издание " Ура " за посещаване на министъра на защитата Сергей Шойгу на 12 август в завода " Уралвагонзавод " - най-големият производител на танкове в Русия и производител на главните бойни танкове Т-72. От по-рано имаше информация, че " Уралвагонзавод " е изправен пред финансови проблеми заради наложени от Запада наказания и несъблюдение на отговорности по държавни контракти. Ако това е правилно, визитата на Шойгу подсказва, че Кремъл се пробва да възобнови или разшири активността на военнопромишления комплекс.

В средата на юли президентът Владимир Путин постави заключителен автограф под закона , който разрешава на страната да се намесва в икономическите връзки при обстановки на войни и военни интервенции в чужбина. В него е записано, че нито едно дружество, " без значение от неговата организационна и правна форма ", няма да може да откаже да взе участие в такива поръчки. Освен това клиентът - Министерството на защитата, Федералната работа за сигурност, Министерството на изключителните обстановки и Росгвардия - ще може да трансформира изискванията на контракта в процеса: да усили размера на стоките, както и да промени цената.

Източник: ISW


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР