Кремъл разкритикува призивите на Европейския съюз за създаване на военен

...
Кремъл разкритикува призивите на Европейския съюз за създаване на военен
Коментари Харесай

Кремъл: Опитите за създаване на военен трибунал ще са нелегитимни

Кремъл разкритикува апелите на Европейския съюз за основаване на боен арбитражен съд по отношение на дейностите на съветските сили в Украйна, като съобщи, че възможен подобен орган би бил нелегитимен и недопустим за Москва, предава Ройтерс.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи през вчерашния ден, че Европейски Съюз ще се опита да сътвори профилиран съд под егидата на Организация на обединените нации, с цел да проверява и преследва отговорните за хипотетични военни закононарушения, осъществени от съветските сили в Украйна.

" Що се отнася до опитите за основаване на някакъв арбитражен съд: те ще са нелегитимни, няма да бъдат признати от нас и ние ще ги осъдим ", съобщи през днешния ден представителят на Кремъл на брифинг.

Западът и Украйна настояват, че съветските сили са направили огромен брой закононарушения в Украйна, откакто нахлуха на украинска територия на 24 февруари.

Киев упорства за основаването на специфичен арбитражен съд, който да преследва съветски военни и политически ръководители по отношение на отговорността им за войната, отбелязва Ройтерс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР