Кремъл призна поражението си в Харковска област, което е първият

...
Кремъл призна поражението си в Харковска област, което е първият
Коментари Харесай

ISW: За първи път Кремъл призна за свое поражение в Украйна

Кремъл призна провалянето си в Харковска област , което е първият случай, в който Москва намерено признава проваляне от началото на нашествието в Украйна през февруари 2022 година Служителите на Кремъл и пропагандаторите на държавните медии след блогърите разискват аргументите за съветското проваляне в Харковска област.  Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Това е забележителна смяна спрямо предходния модел на съобщаване на пресилени или измислени съветски триумф, а Кремъл в никакъв случай не призна, че Русия е била победена към Киев или по-късно на Змийския остров , като представяше отстъплението си от столицата Киев като решение да се даде приоритет на " освобождението " на Донбас, а изтеглянето от Змийския остров като " жест на благосклонност ".

Първоначално съветското министерство на защитата (МО) предложи сходно пояснение за съветския неуспех в Харков, потвърждавайки, че съветските сили се изтегляли войските си от Харковска област, с цел да се прегрупират, само че този подправен роман срещна бърза и шумна рецензия в интернет. Признаването на провалянето от страна на Кремъл е част от напъните за намаляване и отклонение на рецензиите за опустошителния неуспех от съветския президент Владимир Путин към съветското министерство на защитата и военно командване.

ISW по-рано заяви, че Кремъл е забавил срещата на Путин с съветски представители на защитата незабавно след изтеглянето на войските от покрайнините на Харков, което ускорява усещането за раздор сред Кремъл и съветското МО. Признанието на Кремъл за провалянето в Харков демонстрира, че Путин е подготвен и кадърен да признае и даже да одобри съветското проваляне най-малко при някои условия и да се концентрира върху отклоняването на виновността от себе си.
 Зеленски изиска по-ясни гаранции за Украйна
Зеленски изиска по-ясни гаранции за Украйна

Нова вяра за мир

Кремъл евентуално се пробва да употребява провалянето в Харков, с цел да улесни напъните за скрита готовност, като ускорява патриотичната изразителност и полемиките за готовност. Това става по време на разглеждането на законопроект от съветската Държавна дума (парламент), допускащ на военните да изпращат по пощата повиквателни за ресурс от шест месеца.

Нищо в законопроекта на Думата не подсказва, че Путин се готви да подреди обща готовност , макар че той би могъл да го направи доста бързо във всеки един миг.

Успешната украинска контраатака в региона на Харковска област кара съветските военнослужещи, окупационните управляващи и военните съветски блогъри да изпаднат в суматоха.
 Кадиров въпреки всичко прави скрита готовност в Чечения
Кадиров въпреки всичко прави скрита готовност в Чечения

Търси доброволци за войната в Украйна

Военните неуспехи на Русия в Украйна евентуално не престават да отслабват въздействието ѝ в страните от някогашния Съветски съюз , защото Русия наподобява не желае да наложи нарушеното помирение, за което посредничи сред Армения и Азербайджан, или да разреши на Армения да се позове в своя отбрана на наредбите на доминираната от Русия Организация на контракта за групова сигурност.
 Мисия от съдружници отива в Армения
Мисия от съдружници отива в Армения

Русия се ангажира

Украинските войски евентуално не престават сухопътните офанзиви по линията Лиман-Ямпил-Билохоровка в северната част на Донецка област и може би организират лимитирани сухопътни офанзиви през река Оскил в Харковска област.

Руски и украински източници показаха, че украинските сили не престават сухопътните маневри в три региона на Херсонска област като част от продължаващата южна контраатака.
 Германия: Шолц приказва с Путин за евакуиране на съветски войски и Запорожката АЕЦ
Германия: Шолц приказва с Путин за евакуиране на съветски войски и Запорожката АЕЦ

Кремъл: Путин дава достъп на Червения кръст до украински военнопленници, Русия желае да е благонадежден снабдител на сила

Руските войски са постигнали постепенни триумфи южно от Бахмут и са траяли сухопътните офанзиви в цялата Донецка област.

На 13 септември украинските сили предоставиха първите образни доказателства за това, че съветските сили са употребявали дрон, създаден в Иран, в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР