Кремъл отказа днес да коментира медийните съобщения, че Русия планира

...
Кремъл отказа днес да коментира медийните съобщения, че Русия планира
Коментари Харесай

Кремъл не коментира съобщенията, че Русия планира да доставя ракетни системи на Сирия

Кремъл отхвърли през днешния ден да разяснява медийните известия, че Русия възнамерява скоро да достави на Сирия ракетни системи С-300, само че съобщи, че западният ракетен удар против Сирия е влошил ситуацията в района, съобщи Ройтерс.

Вестник " Комерсант " заяви по-рано, като се базира на неназовани военни източници, че Русия може да стартира в близко бъдеще да доставя на Сирия системи за противовъздушна защита С-300.

Според него специалистите считат, че Израел би реагирал негативно на сходно развиване и може да бомбардира региона, където бъдат ситуирани системите, предава Българска телеграфна агенция.

Руският външен министър Сергей Лавров сподели в петък, че западните военни удари против Сирия този месец са премахнали всякакво морално обвързване за Москва да не доставя ракетните системи на сирийския президент Башар Асад.

" Ракетният удар съществено утежни ситуацията към Сирия и сирийския кротичък развой ", сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков в конферентен диалог, когато беше запитан за възможното снабдяване на системите С-300.

" Голяма щета беше нанесена на интернационалното право и духа на интернационалното право от позиция на съдействието ", съобщи той. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР