Кремъл определи като важно и позитивно изявлението на съветника по

...
Кремъл определи като важно и позитивно изявлението на съветника по
Коментари Харесай

Кремъл: САЩ направиха важно и позитивно изявление по въпроса за контрола на ядрените оръжия

Кремъл дефинира като " значимо и положително " изказването на съветника по национална сигурност на Белия дом Джейк Съливан, че Съединени американски щати са подготвени да обсъдят с Русия въпроса за контрола на нуклеарните оръжия без предварителни условия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В петък Съливан сподели, че Съединени американски щати ще се придържат към рестриктивните мерки за нуклеарните оръжия, избрани в контракта Нов СТАРТ, до приключването на периода му през 2026 година. Това е последното съглашение сред Москва и Вашингтон в тази област.

През февруари президентът Владимир Путин обаче прекрати присъединяване на Русия в контракта.

" Това е значимо и положително изказване от страна на господин Съливан. Разбира се ние разчитаме, че то ще бъде доказано де факто посредством предприемането на стъпки по дипломатически канали. И по-късно ще може да се прегледат вероятни форми на разговор ", сподели през днешния ден Дмитрий Песков.

Договорът Нов СТАРТ беше подписан през 2010 година от президентите Барак Обама и Дмитрий Медведев.

Според изискванията на съглашението Москва и Вашингтон имат право да разполагат с не повече от 1550 стратегически нуклеарни бойни глави и със 700 ракети с наземно и подводно базиране и бомбардировачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР