Кремъл обвини САЩ в намеса, осъждайки комюнике от американското посолство

...
Кремъл обвини САЩ в намеса, осъждайки комюнике от американското посолство
Коментари Харесай

Протестите за Навални: Кремъл обвини САЩ в косвено пряка подкрепа за нарушение на закона в Русия

Кремъл упрекна Съединени американски щати в " интервенция ", осъждайки официално съобщение от американското посолство в Москва, публикувано в навечерието на митингите в Русия с искане да бъде освободен опозиционерът Алексей Навални, съобщи Франс прес.

Тези изявления " индиректно съставляват безспорна интервенция във вътрешните ни работи ", съобщи в неделя представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред телевизия " Росия 1 ".

" Косвено това е директна поддръжка за нарушаване на закона на Руската федерация, поддръжка за несанкционирани прояви ", добави Песков.

Ако посолството на Русия в Съединени американски щати бе работило по същия метод по време на безредиците на американска територия, това " би провокирало известно възприятие на дискомфорт във Вашингтон ", сподели той.

Посолството на Съединени американски щати в Русия написа в събота, че Съединените щати " наблюдават известията за протестните акции в 38 съветски градове и поддържат правото на всички хора на мирни митинги, свободно изложение на мнението. Мерките на съветските управляващи са ориентирани към угнетяване на тези парава ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР