Кремъл обвини Съединените щати и НАТО, че засилват напрежението, след

...
Кремъл обвини Съединените щати и НАТО, че засилват напрежението, след
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Кремъл с гневна реакция срещу НАТО и Вашингтон след обявената бойна готовност

Кремъл упрекна Съединените щати и НАТО, че ускоряват напрежението, откакто военният блок съобщи, че укрепва източната защита на Европа на фона на рецесията в Украйна, заяви Агенция Франс Прес.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Вашингтон и НАТО ескалират напрежението посредством " осведомителна нервност " и " съответни дейности ", като добави, че рискът от атака на украинските войски против проруските сепаратисти е " доста висок ".

" Искам да подчертая, че всичко това не се случва поради това, което вършим ние, Русия. Всичко това се случва поради дейностите на НАТО и Съединените американски щати и поради информацията, която те популяризират ", акцентира Песков.
свързани новини3108преди 11 минути50882преди 1 часа
Той означи, че интензивността на НАТО наоколо до съветските граници не може да бъде пренебрегната от съветските военни.

" Подобни дейности и засилената интензивност на НАТО наоколо до нашите граници не могат да бъдат подценявани от нашите военни, които дават отговор за сигурността на страната ни ", уточни представителят на Кремъл.

Той обаче предложи въпросът дали присъединяване на кораби от Балтийския флот в учения може да се преглежда като реакция на преразпределението на силите на НАТО в Източна Европа и балтийските страни, да бъде насочен към Министерството на защитата.

" В момента тече развой на учения, маневри и военно строителство, който в никакъв случай не е спирал и ще продължи ", акцентира Песков.
свързани новини68423преди 3 часа
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР