Кремъл обвини днес украинските политици, че използват за политически цели

...
Кремъл обвини днес украинските политици, че използват за политически цели
Коментари Харесай

Новата украинска църква се използва за политически цели, обяви Кремъл

Кремъл упрекна през днешния ден украинските политици, че употребяват за политически цели основаването на нова украинска православна черква, самостоятелна от Москва, съобщи Ройтерс.

" Става дума за междуцърковните връзки. В дадения случай ние не считаме, че имаме право да се намесваме в тези процеси, въпреки да виждаме, че в Украйна тази разколническа активност е компактно смесена с политика, което евентуално по църковните догми надали е възможно. Но въпреки това, добре знаем, че разколниците не съблюдават изключително църковните догми ", сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Той посочи директното присъединяване на украинския президент в спора. Песков не можа да отговори дали този въпрос ще бъде разискван на днешното работно заседание на съветския президент Владимир Путин с непрекъснатите членове на Съвета за сигурност на Русия.

" Не знам. Работата е там, че работното заседание на Съвета за сигурност е заседание без авансово квалифициран и открит дневен ред ", сподели още Дмитрий Песков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР