Кремъл обвини днес САЩ в намеса, осъждайки комюнике от американското

Кремъл обвини днес САЩ в намеса, осъждайки комюнике от американското ...

Кремъл обвини САЩ в намеса в съботните демонстрации


Кремъл обвини днес САЩ в "намеса", осъждайки комюнике от американското посолство в Москва, разпространено в навечерието на протестите в Русия с искане да бъде освободен опозиционерът Алексей Навални, предаде Франс прес.

Мисията на САЩ прикани чрез сайта си американците да не присъстват на тези митинги в събота и уточни къде ще се състоят, пише Новини.бг. Тези публикации "косвено представляват абсолютна намеса във вътрешните ни работи", реагира в неделя говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред телевизия "Россия 1".

"Косвено това е пряка подкрепа за нарушение на закона на Руската федерация", каза Песков. Ако посолството на Русия в САЩ бе действало по същия начин по време на безредиците на американска територия, това "би предизвикало известно чувство на дискомфорт във Вашингтон", добави той.

Руското външно министерство разкритикува вече действията на посолството и уточни в комюнике, че ръководството на мисията ще бъде извикано за "сериозен разговор". В комюнике от новата администрация на президента Джо Байдън САЩ "твърдо осъждат използването на груби методи срещу демонстрантите и журналистите" по време на съботните демонстрации.

Източник: fakti.bg