Кремъл обвини днес САЩ в намеса, осъждайки комюнике от американското

...
Кремъл обвини днес САЩ в намеса, осъждайки комюнике от американското
Коментари Харесай

Кремъл обвини САЩ в намеса в съботните демонстрации

Кремъл упрекна през днешния ден Съединени американски щати в " интервенция ", осъждайки официално съобщение от американското посолство в Москва, публикувано в навечерието на митингите в Русия с искане да бъде освободен опозиционерът Алексей Навални, съобщи Франс прес.

Мисията на Съединени американски щати прикани посредством уеб страницата си американците да не участват на тези манифестации в събота и посочи къде ще се състоят, написа Новини.бг. Тези изявления " индиректно съставляват безспорна интервенция във вътрешните ни работи ", реагира в неделя представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред телевизия " Россия 1 ".

" Косвено това е директна поддръжка за нарушаване на закона на Руската федерация ", сподели Песков. Ако посолството на Русия в Съединени американски щати бе работило по същия метод по време на безредиците на американска територия, това " би провокирало известно възприятие на дискомфорт във Вашингтон ", добави той.

Руското външно министерство разкритикува към този момент дейностите на посолството и посочи в официално съобщение, че управлението на задачата ще бъде извикано за " сериозен диалог ". В официално съобщение от новата администрация на президента Джо Байдън Съединени американски щати " твърдо осъждат потреблението на груби способи против стачкуващите и публицистите " по време на съботните демонстрации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР